Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ηράκλειο: Βοήθεια σε αστέγους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον συντονισμό υπηρεσιών, φορέων και εθελοντικών ομάδων της πόλης για την καταγραφή και την παροχή βοήθειας σε άστεγους, προχωρεί ο δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.

Για τον σκοπό αυτόν πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο όπου ανακοινώθηκε η συνέχιση της προσωρινής φιλοξενίας, σε 24ωρη βάση, αστέγων στο κτίριο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στην οδό Παλμέτη στην Αγία Τριάδα Ηρακλείου.

Παράλληλα συγκροτήθηκε ομάδα συντονισμού που θα ασχοληθεί με τη διαρκή αντιμετώπιση και προστασία των αστέγων μέσα από τις δομές του δήμου Ηρακλείου ακόμη και με απευθείας βοήθεια στον δρόμο με είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, ρουχισμό, τρόφιμα κ.α.

Για τον εντοπισμό και την καταγραφή των αστέγων έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι υπηρεσίες του δήμου, οι φορείς και οι εθελοντικές ομάδες, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2813409500 και 2810-242920 εάν εντοπίζουν στον δρόμο συνανθρώπους μας που είναι άστεγοι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, εκπρόσωποι των Συλλόγων εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου, της Δημοτικής Αστυνομίας του Δημοτικού Ιατρείου, της Ελληνικής ομάδας Διάσωσης, του τμήματος εθελοντών του δήμου, του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών και Προσκόπων, του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, του Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων του Ερυθρού Σταυρού και εκπρόσωποι ομάδων εθελοντών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.