Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Η «Αποστολή» στην Κρήτη στηρίζει ανασφάλιστους ηλικιωμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φάρμακα και υγειονομικό υλικό στις ευπαθείς ομάδες
.
Φάρμακα στους ηλικιωμένους και στους ανασφάλιστους της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, παρέδωσε σήμερα αντιπροσωπεία της Αποστολής και του ΙΣΑ.

Παράλληλα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δεσμεύτηκε να στηρίξει το Αννουσάκειο ´Ιδρυμα με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις.

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. ΓεώργιοΠατούλη και συνεργάτες τους, συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. κ. Αμφιλοχιο, παραδόθηκε φαρμακευτικό υλικό για τις ανάγκες των ηλικιωμένων, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους και να αφουγκραστούν τα προβλήματα υγείας τους.

​Είναι το 8ο Οδοιπορικό Υγείας που πραγματοποιεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής μέσα σε ένα χρόνο με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνώνκ.κ. Ιερωνύμου Β΄ για την υιοθέτηση των υγειονομικών προβλημάτων των ευπαθών ομάδων που ζουν σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η «Αποστολή» ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμουκαι Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, δίνοντας το παρόν με κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, στην Ιερά Μητρόπολη, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, όπου είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τονΣεβασμιώτατο για συνεργασία στην περίθαλψη των ηλικιωμένων, την εκστρατεία εμβολιασμού και την υιοθέτηση των θεραπειών των ηλικιωμένων κ.α. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε την «Αποστολή» και τον ΙΣΑ , για την στήριξη και τη βοήθεια τους στο Αννουσάκειο Ίδρυμα, για τη συνεργασία που επρόκειτο ν΄αναπτυχθεί και συγκινημένος από το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα επεσήμανε: Να μεταφέρετε τις ευχαριστίες μου στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β´, για την στήριξη του, γνωρίζουμε πόσο αγαπά την Κρήτη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μέσα απο τα Οδοιπορικά Υγείας που έχετε υλοποιήσει ειναι θεάρεστη η προσφορά σας και παρακολουθούμε με συγκίνηση το έργο σας.

Η συνεργασία μας σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η φροντίδα σας για το Αννουσάκειο ´Ιδρυμα αποτελεί για εμάς ανακούφιση και μια απο κοινού προσπάθεια για άμεση ανταπόκριση σε ευάλωτες ομάδες και ιδιαίτερα στην τρίτη ηλικία που χρειάζεται στοργή και αγάπη.

Ο κ. Δήμτσας επισήμανε ότι επιθυμία του Αρχιεπισκόπου είναι να μη μείνει κανένας χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακα. Με πίστη και αφοσίωση η «Αποστολή» κάνει πράξη και έργο την εντολή του κ. Ιερωνύμου μοιράζοντας περισσότερα από 40.000 φάρμακα τους χειμερινούς μήνες σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας που στερούνται φαρμακείων και είναι αποκλεισμένες με τεράστιες ελλείψεις σε φαρμακευτικό υλικό.

Έχουμε επισκεφτεί 21 ακριτικές γωνιές με την σημερινή αποστολή, γίναμε κοινωνοί της δυστυχίας και της εγκατάλειψης.

Φτάνει ως εδώ, η «Αποστολή» θα δώσει την μάχη για την υπεράσπιση του ανυπεράσπιστου για την αξιοπρέπεια του περήφανου για το δικαίωμα του κάθε συνανθρώπου μας στη ζωή. Δεν σταματούσε μπροστά σε εμπόδια. Θα σταθούμε στο πλευρό των Έλληνων Ακριτών ιδρύοντας παραρτήματα. Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε στην τύχη της καμιά περιοχή της χώρας. Υιοθετούμε τις ανάγκες όλων, όσο αντέχουμε σε πείσμα μιας οικονομικής δίνης που έχει εγκλωβίσει την ελληνική οικογένεια και αποκτά τραγικότερες διαστάσεις σε περιοχές που μερικοί έχουν ξεχάσει ότι υπάρχουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν».

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλης τόνισε: « είναι υποχρέωση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής να ενισχύσει τις ανάγκες του Αννουσάκειου Ιδρύματος και της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ανοίγοντας νέους δρόμους στην ιατρική διακονία των αναξιοπαθούντων και ανασφάλιστων πολιτών. Ξεκινήσαμε την υιοθέτηση θεραπείας χρονίως πασχόντων οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών και ηλικιωμένων μέσα από την Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκου που έχει συστήσει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ώστε να προμηθεύονται οι ασθενείς μεχρόνιο νόσημα τη φαρμακευτική τους αγωγή σε μηνιαία βάση».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.