Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ξέχασαν να... μειώσουν μισθούς και συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών.

Ακόμα ένα περιστατικό στην Ελλάδα του μνημονίου. Ο λόγος για τη διαδικασία μειώσεων μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία.

Έκπληκτοι, υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όταν πήγαν να εφαρμόσουν τις περικοπές στις συγκεκριμένες αποδοχές, διαπίστωσαν πως -σε κάποιες περιπτώσεις- οι προηγούμενες μειώσεις δεν είχαν ακόμα εφαρμοσθεί...

Τα λογισμικά συγκεκριμένων οργανισμών και ταμείων δεν είχαν ενημερωθεί για τις μειώσεις, που έπρεπε ήδη να τρέχουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, ώστε επί των νέων, μειωμένων αποδοχών, να εφαρμοστούν οι καινούριες περικοπές.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ των υπηρεσιών, που στερεί συχνά την άμεση και έγκαιρη ενημέρωση των τμημάτων, τα οποία πρέπει να ενημερωθούν. Αποτέλεσμα;

Στο Γενικό Λογιστήριο τρέχουν και δε φτάνουν για να διορθώσουν τη δυσλειτουργία, καθώς το θέμα αυτό πηγαίνει πίσω το δημοσιονομικό σχεδιασμό. Το πρόβλημα αφορά σε μικρό και επιλεκτικό αριθμό μισθωτών και συνταξιούχων, εκτιμάται, όμως, πως -αν δεν διορθωθεί άμεσα- τότε θα προκαλεί σωρευτικά πολύ μεγαλύτερη ζημιά από την υφιστάμενη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.