Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Δίπλα στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει Χριστουγέννων.

Στις 22, 23, 24, 27, 29 και 31 Δεκεμβρίου εννέα πολύ γνωστά ονόματα της μουσικής και του θεάτρου «αγκαλιάζουν» τις προσπάθειες της «Κιβωτού του Κόσμου» και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις δικές τους υπηρεσίες στην αίθουσα τέχνης Ιανός.

Με αφορμή τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων εορτών οι Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Κωστής Μαραβέγιας, Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Παντελής Θαλασσινός και Ντίνα Κώνστα θα διαβάσουν παραμύθια και θα τραγουδήσουν για τα παιδιά που ζουν στο σπιτικό της Κιβωτού.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» δημιουργήθηκε το 1998 από τον 26χρονο τότε ιερέα Αντώνιο Παπανικολάου ως μια φωλιά στοργής και φροντίδας για τα παιδιά της «άλλης» Αθήνας. Για τα παιδιά που χουν χωρίς ιατρική φροντίδα, σε συνθήκες εξαθλίωσης και υποσιτισμού, χωρίς μέλλον και κυρίως χωρίς οικογένεια.

Κάθε παιδί που θα μπαίνει στο χώρο των εκδηλώσεων στον Ιανό δεν θα πληρώνει είσοδο, αλλά θα προσφέρει ένα δώρο για τα παιδιά της Κιβωτού. Όσο για τον γονιό, αγοράζοντας το εισιτήριο των 5 ευρώ, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το ποσόν θα πηγαίνει απευθείας στην Κιβωτό. Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης με την βοήθεια των μικρών του φίλων θα φτιάξει το σκηνικό των εκδηλώσεων.

«Αποφασίσαμε φέτος να διοργανώσουμε στον Ιανό τη σειρά εκδηλώσεων "Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες από τον Ιανό στην Κιβωτό" με σκοπό την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου. Θεωρούμε το έργο της Κιβωτού πολύ σημαντικό σε μια εποχή που έχουμε πραγματική ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες ανθρωπισμού. Το έργο του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου δίνει δύναμη στα παιδιά και σε όλους μας να πιστεύουμε σε έναν καλύτερο κόσμο» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την εκδήλωση ο πρόεδρος της Αλυσίδας Πολιτισμού Ιανόs Νίκος Καρατζάς.

«Γιορτινές μέρες ακόμα και στις πιο δύσκολες μέρες ανήκουν στα παιδιά, και πιο πολύ στα παιδιά που έχουν ανάγκη από ένα παραμύθι, ένα τραγούδι, ένα χάδι, ένα δώρο, ένα ζεστό σπίτι όπως αυτό που προσφέρει η Κιβωτός. Χρόνια Πολλά, χρόνια καλά, με υγεία. Το Σάββατο θα ανταλλάξουμε ευχές, θα πούμε χριστουγεννιάτικα παραμύθια και θα στηρίξουμε το πολύ δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η Κιβωτός για τα παιδιά» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Νταλάρας.

«Τα όνειρα τα παιδικά να γίνουν όνειρα αντρών και γυναικών βουτηγμένα σε σοκολάτα, μπιχλιμπίδια και ζαχαρωτά. Κι αυτή η ζωή να ξεχειλίζει από ευτυχία, αγάπη και υγεία. Σύνεση, μέτρο ως προς τη σκέψη και χείμαρρος-ωκεανός συναισθημάτων. Να είναι η ζωή ορόσημο και άστρο για τις επόμενες γενιές» ευχήθηκε από την πλευρά του ο Κωστής Μαραβέγιας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων :

Σάββατο 22/12: Γιώργος Νταλάρας

Κυριακή23/12: Χρήστος Θηβαίος

Δευτέρα 24/12: Γιάννης Κότσιρας

Πέμπτη 27/12: Κωστής Μαραβέγιας

Παρασκευή 28/12: Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου

Σάββατο 29/12: Ελευθερία Αρβανιτάκη

Δευτέρα 31/12: Παντελής Θαλασσινός, Ντίνα Κώνστα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.