Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Επτά καταγγελίες για παιδική κακοποίηση σε ένα μήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνουν τα στοιχεία που φέρνει στο φως η Γραμμή Παιδικής Φροντίδας και Προστασίας για το Ηράκλειο.
Σε μόλις δυόμιση μήνες η Γραμμή Παιδικής Φροντίδας και Προστασίας, παράλληλα με τη διερεύνηση των καταγγελιών, έχει εντοπίσει και στηρίζει τα παιδιά που βρίσκονται στο δρόμο και τις οικογένειες τους, μέσω του προγράμματος «streetwork», σε συνεργασία με το Σωματείο ΟΑΣΗ του παιδιού, το Δήμο Ηρακλείου και την «Αλληλεγγύη Κρήτης».

Όμως, όπως αναφέρει το cretalive.gr, εκτός από βοήθεια δέχεται και καταγγελίες παιδικής κακοποίησης κι αναφορές περιστατικών παραμέλησης παιδιών. Ήδη από τον πρώτο μήνα λειτουργίας της, η Γραμμή Παιδικής Φροντίδας και Προστασίας αναφέρει ότι οι 7 από αυτές αφορούν σε περιστατικά παιδικής βίας και 10 εξ αυτών σε οικογένειες παιδιών που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα, στην πόλη του Ηρακλείου.

Η Γραμμή, η οποία μάλιστα πρόσφατα αναβαθμίστηκε, δρα υπέρ παιδιών που έχουν καταλήξει να ζουν στο δρόμο. Οι εργαζόμενοι, μέσω του προγράμματος «streetwork» έχουν εντοπίσει αυτά τα παιδιά και τα έχουν πλησιάσει προκειμένου να τα προφυλάξουν.

Τα περιστατικά και οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι υπό διερεύνηση από δύο ειδικούς ψυχολόγους και μία κοινωνική λειτουργό. Στόχος, όπως αναφέρει η ψυχολόγος της Γραμμής, Έλενα Κωστάκη, είναι να «εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα μέσα από τη διερεύνηση», ενώ εξηγεί πως «δεν είναι λύση η άμεση αφαίρεση της επιμέλειας από τους γονείς».

Η Γραμμή Παιδικής Φροντίδας και Προστασίας βασίζεται στην συμβουλευτική ενώ σε περιπτώσεις ιατρικών περιστατικών που αφορούν σε παιδιά, φροντίζει να προχωράει η διαδικασία ιατρικής περίθαλψης. Ακόμα, εθελοντές του Σωματείου ΟΑΣΗ παιδιού παραδίδουν μαθήματα και διοργανώνουν συλλογή τροφίμων ενώ πραγματοποιούν και συγκεντρώσεις ενημέρωσης σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, με στόχο παράλληλα και την δική τους στήριξη.

Ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μάλιστα, διοργανώνεται και γιορτή, κατά την οποία θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για οικογένειες οι οποίες τα έχουν ανάγκη, όπως οι μονογονεϊκές ή οι οικογένειες στις οποίες τα παιδιά μεγαλώνουν με τον παππού και την γιαγιά. Μακροπρόθεσμοι στόχοι των εργαζομένων, είναι η Γραμμή Παιδικής Φροντίδας και Προστασίας να αναβαθμιστεί, έτσι ώστε να μπορούν να καταγγέλλονται περιστατικά επί 24ωρου αλλά και να αποκτήσει παγκρήτια εμβέλεια.

Η Γραμμή Παιδικής Φροντίδας και Προστασίας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.30 έως τις 14.30.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.