Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Μητέρες ενός ανώτερου Θεού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ηρωίδες των παιδικών χωριών SOS.

Μαθήματα ζωής δίνουν οι γυναίκες που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να μεγαλώσουν εγκαταλελειμμένα παιδιά στα παιδικά χωριά SOS.

Τρεις από τις 11 γυναίκες στο «Παιδικό Χωριό SOS» της Βάρης μίλησαν στο Έθνος της Κυριακής για το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει μεγαλώνοντας κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Οι περισσότερες έγιναν βιολογικές μάνες σε μικρή ηλικία και ξανάνιωσαν το μητρικό σκίρτημα μερικές δεκαετίες αργότερα.

Η Μαρίνα Λουκαΐτη, η Όλγα Φανού και η Βαγγελιώ Αποστολάκη είναι οι γυναίκες που βοηθούν τα παιδιά να οργανώσουν την καθημερινότητα και απομακρύνονται πάλι για να τους αφήσουν χώρο να παίξουν και να πετάξουν ελεύθερα.

Η κυρία Μαρίνα είναι μία από τις παλαιότερες μητέρες και έχει μεγαλώσει 24 παιδιά και τρία δικά της.

Σήμερα έχει αναλάβει τη φροντίδα έξι παδιών, της Μένιας, της Μαριλένας, της Μερσίνας, του Λουκά, του Βίκτωρα και του Παναγιώτη ηλικίας από 15 έως 16 ετών.

«Ζόρικη ηλικία» λέει η ίδια. Ακόμη και όταν έρθει η ώρα του αποχωρισμού δεν τα βγάζει ούτε στιγμή από το μυαλό της. Τα περισσότερα σπούδασαν και πήραν το δρόμο τους.

«Δεν μπορείς να μην αγαπήσεις αυτά τα πλάσματα» λέει από την πλευρά της η Όλγα Φανού. Όταν τα δύο της παιδιά ενηλικιώθηκαν αποφάσισε να στείλει αίτηση στον οργανισμών και σήμερα μεγαλώνει τέσσερα παιδιά.

Τα πηγαίνει σχολείο, στον παιδικό, τους μαγειρεύει, έχουν ζεστά και καθαρά κρεβάτια.

Η 58χρονη Βαγγελιώ εδώ και 8 χρόνια μεγαλώνει παιδιά των χωριών. Την απόφαση πήρε όταν είχε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και τη μικρή Φωτεινή να ανάβει τη φλόγα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.