Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Εξαπατούν τους Κρητικούς στο όνομα του ΚΕΘΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απατεώνες αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος.

Την ευαισθησία της κοινωνίας της Κρήτης εκμεταλλεύονται ανεκδιήγητοι δράστες οι οποίοι στο όνομα της δράσης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ζητούν οικονομική ενίσχυση από τους πολίτες.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, με αφορμή σωρεία καταγγελιών για περιστατικά που συνέβησαν στα Χανιά και το Ηράκλειο, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενημερώνει το κοινό για την ύπαρξη ατόμων που χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΕΘΕΑ και των Θεραπευτικών Κοινοτήτων και εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία του κοινού για το θέμα των εξαρτήσεων, αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος.

Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν τα άτομα αυτά, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, ποικίλουν. Το ΚΕΘΕΑ επισημαίνει: Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους εξής: 1) η δήθεν οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων, με κόψιμο αποδείξεων, χωρίς διάτρηση, που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου, 2) η πώληση περιοδικών αγνώστου προέλευσης με θέμα τα ναρκωτικά ή άλλων αντικειμένων σε εκκλησίες, στο δρόμο, σε υπηρεσίες, καταστήματα ή σπίτια, 3) η επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενημερώνει ότι κανένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους ανεύρεσης χρημάτων και παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν. Για το λόγο αυτό για ακόμα μία φορά εφιστά την προσοχή του κοινού, προκειμένου να μην πέφτει θύμα απάτης και εκμετάλλευσης. Όσοι πολίτες και φορείς είναι ευαισθητοποιημένοι και θα ήθελαν είτε να ενημερωθούν για τη λειτουργία του προγράμματος είτε να ενισχύσουν το έργο του μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω τηλ.: Ηράκλειο 2810 261026, Άγιο Νικόλαο 28410 22981, Χανιά 28210 87040.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.