Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Τελευταία στιγμή τα τέλη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι κι αν τα αυτοκόλλητα των τελών κυκλοφορίας καταργήθηκαν; Τι κι αν οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να «στηθούν» στην ουρά των εφοριών προκειμένου να τα προμηθευτούν και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να τα τυπώσουν σπίτι τους; Ακόμη κι έτσι, σχεδόν το 50% των ενδιαφερόμενων δεν έχουν πληρώσει το σήμα κυκλοφορίας για το έτος 2013.

Αυτό ανέφερε με δηλώσεις του χθες ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος συμπλήρωσε ωστόσο ότι «έτσι κι αλλιώς τα αφήνουμε για την τελευταία στιγμή. Άρα, αναμένουμε θεαματική αύξηση σε αυτούς που θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας τις τελευταίες εργάσιμες».

Τη φετινή χρονιά δεν αναμένεται να ισχύσει η παράταση η οποία δινόταν πάντοτε μέχρι και πέρυσι, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει πλέον η... δικαιολογία της ατέλειωτης ουράς. Η προθεσμία για την πληρωμή είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και το πρόστιμο της μη καταβολής ισούται με το ποσό για τα τέλη κυκλοφορίας, διπλασιάζοντας την επιβάρυνση για τον ενδιαφερόμενο.

Τέλη κυκλοφορίας στο tablet ή στο smartphone

Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε τη σταδιακή διάθεση των υπηρεσιών της μέσω κινητών συσκευών (smartphones και tablets) ξεκινώντας από την «Ανάκτηση κωδικού πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων έτους 2013».

Η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα για εύχρηστη και ορθή ενημέρωση για το ύψος και τον κωδικό πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξόφλησή τους μέσω όλων των διαθέσιμων τραπεζικών και μη καναλιών.

Στην εφαρμογή για έξυπνες συσκευές αρκεί η εισαγωγή του ΑΦΜ, του αριθμού κυκλοφορίας και του τύπου του οχήματος ενός φυσικού προσώπου για να εμφανισθεί η σχετική πληροφόρηση.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές με εναλλακτικό λειτουργικό σύστημα (iOS, WindowsPhone, BlackBerry κ.α.).


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.