Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δεν αποστείρωσε καλά τα εργαλεία και η ασθενής πέθανε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ομογενής αισθητικός πίσω από τη θανατηφόρα λιποαναρρόφηση.
Ο θάνατος της 28χρονης Λόρεν Μισέλ Έντγκαρ, που πέθανε πέντε μέρες μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης σε στομάχι και μηρούς το 2008, φαίνεται πως βαραίνει τον ομογενή αισθητικό-χειρούργο Τζορτζ Κέρι.

Μετά από έρευνες ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μικρόβιο που προκάλεσε τη σπάνια μορφής γάγγραινα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης και οφείλεται στο γεγονός ότι τα χειρουργικά εργαλεία δεν ήταν επαρκώς αποστειρωμένα.

Η έρευνα έδειξε ότι η γάγγραινα είναι μία σπάνια ασθένεια, η οποία, εντούτοις, έχει παρατηρηθεί σε περιπτώσεις λιποαναρρόφησης. Μόλις το μικρόβιο εισέλθει στον οργανισμό, τα επακόλουθα είναι ταχύρρυθμα και επώδυνα. Γι' αυτό, απαιτείται σχολαστική αποστείρωση των εργαλείων, του δέρματος του ατόμου στο οποίο γίνεται η επέμβαση και γενικά του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται. Σε περίπτωση μόλυνσης, είναι απολύτως κρίσιμο, να ληφθούν μέτρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το γεγονός ότι η ασθενής υπέφερε από αβάσταχτους πόνους και ζητούσε επίμονα να της αφαιρεθεί ο κορσές και να της δοθούν δυνατά αναλγητικά, έπρεπε να θορυβήσει τον γιατρό, Κέρι, και να δώσει εντολή να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο. Αντ' αυτού, της έδωσε αναλγητικά, αναφέρεται σε δημοσίευμα του ΑΜΠΕ.

Μετά από το τραγικό αυτό συμβάν, ο ιατροδικαστής πρότεινε να ληφθούν σοβαρά μέτρα σε όλες τις περιπτώσεις επεμβάσεων αισθητικής, ιδιαίτερα όσον αφορά τα προσόντα των γιατρών που αναλαμβάνουν αυτού του είδους τις επεμβάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.