Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ετοιμάζουν νέα περαίωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην παράταση της προθεσμίας παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων για υποθέσεις που λήγουν στα τέλη του 2012 προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίσθηκε την προηγούμενη Τετάρτη παρατείνεται ο χρόνος παραγραφής για την πραγματοποίηση ελέγχων και την κοινοποίηση των οικείων πράξεων της φορολογικής αρχής σε πάσης φύσεως εκκρεμείς υποθέσεις, νομικών και φυσικών προσώπων.

Η παράταση αυτή που κρίνεται αναγκαία λόγω αντικειμενικής δυσχέρειας ελέγχου των υποθέσεων των παραγραφόμενων χρήσεων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012 ανοίγει το δρόμο για νέα περαίωση.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που αναμένεται να εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες θα παρατείνονται οι προθεσμίες παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων τελών και εισφορών που λήγουν στις 31-12-2012 (χρήσεις 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006) μέχρι και την 31-12-2013.

Έτσι, το Δημόσιο αφενός κρατά ανοικτές προς έλεγχο πλήθος υποθέσεων αφετέρου αναμένεται να καλέσει επιχειρηματίες και επιτηδευματίες να προχωρήσουν σε εκούσια διευθέτηση των φορολογικών διαφορών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι φορολογικές διαφορές θα επιλύονται μέσω μιας «εναλλακτικής περαίωσης».

Κατά την νέα αυτή διαδικασία θα μεσολαβή ένας υποτυπώδης έλεγχος, ήτοι δεν θα κλείνει η υπόθεση αυτομάτως με την υπαγωγή του ενδιαφερομένου στην ρύθμιση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.