Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μάζεψε ελιές για τους απόρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μήνυμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης από τον μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας.
Φόρεσε ένα τζόκεϊ και ένα απλό ζωστικό, «εφοδιάστηκε» με τα κατάλληλα εργαλεία και μπλέχτηκε ανάμεσα στα ελαιόδεντρα να μαζεύει ελιές για τους εκατοντάδες πολίτες που αδυνατούν ακόμη και να εξασφαλίσουν ένα μπουκάλι λάδι.

Ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, Γεώργιος, στέλνει το δικό του μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης. «Τώρα είναι η ευκαιρία να αναπτυχθεί η αγάπη. Η ζεστασιά της χριστιανικής αγάπης μπορεί να βοηθήσει και να στηρίξει την ελπίδα…», λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο ιεράρχης που πρωτοστάτησε στη συγκομιδή ελιών που έγινε σε χωράφι στην περιοχή των Λουκισίων.

Ο ίδιος κινητοποίησε δεκάδες κληρικούς και απλούς πολίτες να συμβάλουν εθελοντικά στη συγκομιδή με σκοπό το λάδι που θα παραχθεί να δοθεί στους άπορους.

Όπως λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο μητροπολίτης, «μαζί με τους συνεργάτες προσπαθούμε να στηρίξουμε όσο μπορούμε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση». Και περιγράφει τις δυσκολίες που βιώνουν σήμερα εκατοντάδες πολίτες στην επαρχία του. «Στη Βοιωτία έχουμε το προνόμιο να υπάρχουν ευλογημένοι άνθρωποι.

Δυστυχώς, όμως έχουμε και το προνόμιο των μεγάλων ποσοστών ανεργίας. Έχουν κλείσει πολλά εργοστάσια στο Σχηματάρι, στα Οινόφυτα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν πολλοί άνεργοι ή άτομα που εργάζονται μια φορά την εβδομάδα. Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό για τις οικογένειες».

Μέσα στις δυσοίωνες προβλέψεις για αύξηση του αριθμού των ανέργων, πέρυσι η Μητρόπολη θέσπισε έναν νέο οργανισμό, κοινωνικού χαρακτήρα, την «Αρωγή».

«Στόχος του οργανισμού είναι να αγκαλιάσει τους ανθρώπους, ώστε να μην αισθάνονται απελπισμένοι και εγκαταλελειμμένοι στη μοναξιά τους. Η “Αρωγή” προσπαθεί να καλύψει το φαγητό, την ένδυση, την υπόδηση. Όπως επίσης και να βοηθήσει στο θέμα της θέρμανσης, στην πληρωμή του ρεύματος και του νερού», αναφέρει ο μητροπολίτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.