Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Χαλαρώστε με... Αγιουβέρδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να ελέγξεις τις σκέψεις και τις ανησυχίες σου, με αποτέλεσμα να αγχώνεσαι και αυτό να έχει αντίκτυπο στην υγεία σου. Βοήθησε τον εαυτό σου να απαλαγεί από το μόνιμο στρες, με τη βοήθεια του ζεστού, θεραπευτικού έλαιο, shirodhara, το οποίο προτείνει η Αγιουβέρδα.

Η Αγιουβέρδα χρησιμοποιεί το ζεστό έλαιο εδώ και αιώνες, προκειμένου να θεραπεύσει το νου και το σώμα. Στα Σανσκριτικά μάλιστα, shiras σημαίνει κεφάλι και Dhara ροή και στη θεραπεία Shirodhara χρησιμοποιείται το θερμαινόμενο έλαιο με σταθερή ροή στο μέτωπο, για να απαλύνει και να θεραπεύσει το ταραγμένο νευρικό σύστημα.

Πώς δουλεύει

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, είσαι ξαπλωμένη ανάσκελα, ενώ ένας θεραπευτής χύνει το έλαιο από ένα ειδικό δοχείο, πάνω και πίσω από το κεφάλι σου και σε όλο το μέτωπό σου για περίπου 20 με 40 λεπτά. Οι περισσότεροι θεραπευτές χρησιμοποιούν ένα σησαμέλαιο αναμειγμένο με βότανα, αλλά μερικοί ανακατεύουν τα βότανα με λάδι καρύδας ή ζεστό αγελαδινό γάλα.

Σύμφωνα με τη διδασκαλία της Αγιουβέρδας, η απαλή αλλά σταθερή εφαρμογή ενεργοποιεί την υγιή κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο, ενώ ορισμένα από βότανα που προστίθενται, μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση από συμπτώματα, όπως πονοκέφαλος και νευραλγία. Το βαθύ αίσθημα χαλάρωσης που αισθάνεσαι, βοηθάει το νευρικό σύστημα να επιδιορθωθεί από μόνο του. «Συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης, του πονοκεφάλου, για προβλήματα όρασης και του άγχους» επισημαίνει ο Scott Gerson, MD, Ph.D., ιδρυτής του Εθνικού Ινστιτούτου Ιατρικής Αγιουβέρδας στη Νέα Υόρκη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.