Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Λιγότερες ρυτίδες πιο γερή καρδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα σημάδια γήρατος συνδέονται με την καρδιαγγειακή υγεία σύμφωνα με έρευνα.
Τα σημάδια του γήρατος στο πρόσωπο μπορούν να σχετίζονται με την καρδιαγγειακή υγεία, σύμφωνα με έρευνα δανών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 11.000 ανθρώπους ηλικίας άνω των 40 ετών οι οποίοι συμμετείχαν σε σχετική έρευνα για την καρδιά της Κοπεγχάγης (Copenhagen City Heart Study) η οποία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Στη διάρκεια των επόμενων 35 χρόνων περίπου 3.400 συμμετέχοντες παρουσίασαν καρδιαγγειακή νόσο και περισσότεροι από 1.700 έπαθαν έμφραγμα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είχαν τρία ή τέσσερα σημάδια γήρατος – εναπόθεση λίπους στα βλέφαρα, απαρχές φαλάκρας και πιο μεγάλους λοβούς των αυτιών – είχαν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά προβλήματα και 57% περισσότερες να υποστούν έμφραγμα στη διάρκεια των 35 ετών συγκριτικά με τους συνομηλίκους τους που έμοιαζαν νεότεροι.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα συγκεκριμένα σημάδια γήρατος θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τους γιατρούς κατά την κλινική εξέταση των ασθενών.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.