Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Σαρώνει την Ευρώπη η ανεργία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα άνοδος της ανεργίας στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, ενώ στις χώρες της λιτότητας συνεχίστηκε η ραγδαία επιδείνωση της απασχόλησης, προκαλώντας την παρέμβαση του αρμόδιου επιτρόπου Λάζλο Αντορ ο οποίος ζήτησε τη λήψη μέτρων κατεπειγόντως για την αντιμετώπιση του προβλήματος, κυρίως στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία και την Πορτογαλία (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΡΑΦΗΜΑ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Κύπρος κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά, ενώ η κατάσταση έχει γίνει προβληματική και στις άλλες χώρες με εξαίρεση τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Η χώρα μας κατέγραψε τις δύο χειρότερες επιδόσεις στην Ε.Ε. έχοντας το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες και στους νέους κάτω των 25 ετών, σημειώνοντας μάλιστα νέες σημαντικές αυξήσεις. Στη συνολική ανεργία, η Ελλάδα είχε τον Σεπτέμβριο τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη μετά την Ισπανία.

Σύμφωνα με τον επίτροπο για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις, Λάζλο Αντορ, πρέπει να βοηθηθούν άμεσα και όχι στο απώτερο μέλλον η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία και η Πορτογαλία ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα που αφορούν τον Ιούλιο, η συνολική ανεργία ανήλθε στο 25,1%, ενώ στις επιμέρους κατηγορίες το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 22,3%, στις γυναίκες 29% και στους νέους κάτω των 25 ετών 55,6%. Στην ευρωζώνη η μέση συνολική ανεργία αυξήθηκε στο 11,6% του ενεργού πληθυσμού από 11,5% που ήταν τον Αύγουστο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.