Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Εξετάζει δωρεάν τους κατοίκους στα Ανώγεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πρωτοβουλία ανθρωπιάς από Έλληνα καρδιολόγο.

Χάρη στην ευαισθησία και τον εθελοντισμό ενός ιατρού από την Αθήνα οργανώνεται ολοένα και πιο αποτελεσματικά η λειτουργία του υπερηχοτομογράφου του Κέντρου Υγείας Ανωγείων.

Πρόκειται για τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής της Αθήνας «Αμαλία Φλέμινγκ», Ντίνο Μερκούρη, με καταγωγή, από την πλευρά της μητέρας του, τα Ανώγεια. Ο κ. Μερκούρης είχε εκφράσει τη διάθεση του να προσφέρει τις ιατρικές του γνώσεις και υπηρεσίες αφιλοκερδώς, ώστε ο υπερηχοτομογράφος (δωρεά μιας Ανωγειανής) να μπορέσει να βοηθήσει την κοινωνία του ιστορικού χωριού των Ανωγείων και του ορεινού Μυλοποτάμου.

Τα σαββατοκύριακα, ο καρδιολόγος αφήνει την Αθήνα για να βρεθεί δίπλα στου Ανωγειανούς αλλά και σε όλους όσους βρεθούν στο Κέντρο Υγείας Μυλοποτάμου. Μεταξύ αυτών και μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης για τα πιστοποιητικά που χρειάζονται και όχι μόνο. Στόχος του καρδιολόγου Μερκούρη είναι η δημιουργία βάσης δεδομένων, έτσι ώστε για κάθε Ανωγειανό να υπάρχει το ιατρικό ιστορικό του για θέματα που αφορούν σε καρδιολογικές παθήσεις.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ιατροί που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, αλλά και απλοί άνθρωποι υποστηρίζουν την προσπάθεια του ιατρού Μερκούρη, ο οποίος όποτε βρεθεί στο χωριό, όπως οι κάτοικοι αναφέρουν, εργάζεται πυρετωδώς και με αυταπάρνηση.

Συγκινητική απόδειξη αυτού, το γεγονός ότι στην τελευταία του επίσκεψη και ενώ ο καρδιολόγος εξέταζε, πληροφορήθηκε το θάνατο της μητέρας του. Και όμως, ο κ. Μερκούρης ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους πως η εξέταση όλων όσων είχαν προγραμματιστεί με ραντεβού θα συνεχιζόταν κανονικά. Ο εθελοντής γιατρός κήδεψε τη μητέρα του, Ευαγγελία, χθες το μεσημέρι στο νεκροταφείο Ζωγράφου.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.