Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Και όμως! Δεν παχαίνουν...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θεωρούνται παχυντικές και «απαγορευτικές». Ωστόσο, μπορείς να τις απολαύσεις αν ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου δίνουμε!

Παγωτό

Το παγωτό είναι μια τροφή που περιέχει ζάχαρη, λιπαρά και αρκετές θερμίδες. Σύμφωνα όμως με μια Σουηδική έρευνα, τα άτομα που καταναλώνουν μια μερίδα γαλακτοκομικού προϊόντος όπως το παγωτό, πήραν λιγότερο βάρος από εκείνα που δεν κατανάλωναν καθόλου. Το λινολεϊκό οξύ που υπάρχει στο λίπος είναι η αιτία. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η ποσότητα που δεν πρέπει να ξεπερνά τις δυο μπάλες (μετρίου μεγέθους) ημερησίως. Προτίμησε παγωτά χωρίς πολλά extra και γαρνιτούρες. Οι οικογενειακές συσκευασίες μπορεί να σε ξεγελάσουν και να φας περισσότερο, ενώ στο ατομικό παγωτό μπορείς να ελέγξεις ακόμα και τις θερμίδες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. Ένα παγωτό με 250 θερμίδες είναι μια ιδανική λύση ώστε να συνδυάσεις απόλαυση και μέτρο.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ έχει πολλές θερμίδες, ανοίγει την όρεξη και γενικά θεωρείται υπεύθυνο για πολλές παθήσεις. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο βλαβερό όσο ακούγεται, αρκεί να ξέρεις τι πίνεις και πόσο πίνεις. Μια γερμανική μελέτη έδειξε πως το κόκκινο κρασί, εξαιτίας μιας ουσίας που λέγεται ρεσβερατρόλη, προστατεύει από την παχυσαρκία και τις καρδιοαγγειακές παθήσεις. Αρκεί βέβαια να περιορίζεσαι στα 1-2 ποτήρια την ημέρα. Γενικά είναι προτιμότερο να καταναλώνεις αλκοόλ κατά τη διάρκεια ή μετά το φαγητό. Επίσης απέφυγε γλυκά ποτά και κοκτέιλ που περιέχουν ζάχαρη. Περιορίσου στα σκέτα ποτά χωρίς αναψυκτικά, αλλά με σκέτο πάγο ή σόδα.

Έτοιμα φαγητά

Το κακό με τα έτοιμα-συσκευασμένα φαγητά είναι πως δεν μπορείς να ελέγξεις την ποιότητα τους, αλλά και τις θερμίδες που περιέχουν. Όλοι μας όμως έχουμε βρεθεί στην ανάγκη να φάμε κάτι έτοιμο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να φτιάξεις ένα σάντουιτς μόνη σου. Προτίμησε να βάλεις μέσα υλικά όπως μαύρο ψωμί, μαρούλι, τόνο, ψητά λαχανικά και αυγό. Αν σου αρέσουν οι πίτες, αγόρασε μια σπανακόπιτα. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στην Αμερική, η σπανακόπιτα περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες.

Ορεκτικά

Όλοι μας μπαίνουμε στον πειρασμό να παραγγείλουμε ορεκτικά, ειδικά αν επισκεφτούμε ένα ελληνικό ταβερνάκι. Οι τηγανιτές πατάτες, το σαγανάκι και τα πιάτα με πολλές σάλτσες σίγουρα σου δίνουν πολλές θερμίδες και λίγα θρεπτικά συστατικά. Προτίμησε να ξεκινήσεις με σαλάτες, και ορεκτικά της σχάρας όπως το χταπόδι. Γενικά είναι καλό να αποφεύγεις τα πολλά ορεκτικά διότι συνήθως τρως πολύ χωρίς να χορτάσεις. Περιορίσου με την παρέα σου σε 2-3 ορεκτικά και το κυρίως πιάτο.

Πρωινό ξενοδοχείου

Όταν πας διακοπές και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ένα πλούσιο πρωινό, πέφτεις στην παγίδα να τρως πολύ. Το μάτι βλέπει το μπουφέ και θέλει να τα φάει όλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πιάτο σου να θυμίζει βουνό και οι θερμίδες που καταναλώνεις να είναι υπερβολικά πολλές. Μια καλή λύση είναι να συνδυάζεις τις υγιεινές με τις «ανθυγιεινές» τροφές. Μαζί με το κέικ, φάε και ένα γιαούρτι, ενώ το πιο σημαντικό είναι να μη βάζεις πάνω από δυο διαφορετικά είδη τροφής στο πιάτο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.