Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

«Το σύστημα υγείας αιμορραγεί»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με μελανά χρώματα περιγράφουν την Ελλάδα.

Σοκάρουν τα στοιχεία για τη χώρα μας που παρουσιάζει εκτενές ρεπορτάζ του Reuters, καθώς όπως λέει, «εκεί που τα πράγματα φαίνονταν ότι δε θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, η εξαντλημένη και καταχρεωμένη χώρα έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μια νέα απειλή: τις ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια».

Όπως αναφέρει, «ένα τσίμπημα κουνουπιού μπορεί να μεταδώσει στον άνθρωπο τροπικές λοιμώξεις, όπως η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου και ο δάγκειος πυρετός, σε περιοχές της Νότιας Ευρώπης που έχει αλλάξει το κλίμα και η ζέστη διαρκεί περισσότερο».

Απαντώντας στην ερώτηση τι σχέση έχει το κουνούπι και το τσίμπημά του με τη οικονομική και κατ’ επέκταση κοινωνική κρίση, το Reuters αναφέρει ότι η ελονοσία, μια ασθένεια που εξαλείφθηκε από την Ελλάδα το 1974, δεν επέστρεψε από τους τουρίστες και τους μετανάστες, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά μεταδίδεται από άτομο σε άτομο εντός των ελληνικών συνόρων.

Το διεθνές πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι ο αριθμός των νεκρών φέτος από ιό του Δυτικού Νείλου έφτασε στην Ελλάδα τους 16, ενώ γίνεται και εκτενής αναφορά στην δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Το πρακτορείο αναφέρεται στη συνέχεια στην ελονοσία, η οποία, σύμφωνα με καθηγητή Πανεπιστημίου, εξαπλώνεται από τους μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν όπου η ασθένεια δεν έχει νικηθεί.

Το Reuters περιγράφει με μελανά χρώματα την ιατρική περίθαλψη σε μία χώρα που την επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, ενώ όπως τονίζει τα μέτρα λιτότητας πλήττουν έως και το 30% τοις πληθυσμού που αγωνίζεται για πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Το πρακτορείο στη συνέχεια μιλά για τις κατηγορίες που δέχονται οι μετανάστες και γενικότερα στο γεγονός ότι η μία κοινωνική ομάδα στην Ελλάδα κατηγορεί την άλλη για τα δεινά που υφίστανται.

Έξω από τα νοσοκομεία κοιμούνται μετανάστες, ενώ ένα πανό στον «Ευαγγελισμό» γράφει ότι «το σύστημα υγείας αιμορραγεί».

Στη συνέχεια παραθέτει τα οικονομικά στοιχεία από την ύφεση, καθώς και τα νέα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν από την κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.