Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Iατρική... οδηγία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


"Οδηγίες" προς τα μέλη του για τις συνταγές και την πολιτική χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς, δίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.

Αναλυτικά:

"Σχετικά με την αναγραφή της φαρμακευτικής αγωγής και την αποζημίωσή της με την φθηνότερη τιμή του φαρμάκου (τιμή αναφοράς), σας ενημερώνουμε τα εξής:

Ο Ιατρός θα συνεχίσει να γράφει το φάρμακο που θεωρεί απαραίτητο (εμπορική ονομασία) για τη θεραπεία του ασθενή, είτε πρωτότυπο, είτε γενόσημο.

Ο θεράπων ιατρός κρίνει (διά της αναγραφής της εμπορικής ονομασίας) το θεραπευτικό σχήμα που χρειάζεται ο ασθενής του είτε είναι πρωτότυπο, είτε γενόσημο. Αν το αναγραφόμενο φάρμακο είναι ακριβότερο όμως από την τιμή αναφοράς της λίστας, ο ιατρός ενημερώνει τον ασθενή ότι το φάρμακο αυτό (η αναγραφόμενη εμπορική ονομασία) απαιτείται για τη θεραπεία του και αυτό πρέπει να λάβει, διότι ως θεράπων ιατρός αυτό κρίνει ως το πλέον κατάλληλο. Ενημερώνει επίσης τον ασθενή ότι για οποιαδήποτε αντικατάσταση του φαρμάκου (εμπορική ονομασία) της συνταγής είτε ως παρενέργεια, είτε ως θεραπευτικό αποτέλεσμα, ουδεμία ευθύνη θα φέρει.

Σας συστήνουμε δε να τυπώσετε σφραγίδα κόκκινου χρώματος, στην οποία να αναγράφονται τα κάτωθι και η οποία θα τοποθετείται σε κάθε χορηγούμενη συνταγή, είτε ηλεκτρονική, είτε χειρόγραφη, βάζοντας και την υπογραφή σας:

Η αλλαγή της ιατρικής συνταγής είναι αντιποίηση του Ιατρικού επαγγέλματος και επισύρει ποινικές ευθύνες. Ο ιατρός, εάν τροποποιηθεί το φάρμακο της συνταγής δεν φέρει καμμία ευθύνη για πιθανές παρενέργειες. Ενημερώθηκε ο ασθενής ότι το αναγραφόμενο φάρμακο είναι το απαραίτητο για την πάθησή του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά είναι αντίθετος στην αναγραφή της δραστικής ουσίας αντί του φαρμακευτικού σκευάσματος στα πλαίσια της προστασίας της Δημόσιας Υγείας και του έργου του Ιατρού".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.