Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Άφαντοι 150.000 συνταξιούχοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τους 150.000 φθάνουν -σύμφωνα με πληροφορίες- οι δικαιούχοι κύριας σύνταξης του ΙΚΑ που δεν έχουν μέχρι σήμερα εμφανιστεί για να απογραφούν. Η διοίκηση του Ιδρύματος και το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζουν πως στις 21 Οκτωβρίου (όταν πληρώνεται η σύνταξη του Νοεμβρίου) το ΙΚΑ θα σταματήσει να πληρώνει συντάξεις σε όσους δεν απογράφηκαν ή δεν το πράξουν μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης του ΙΚΑ, οι δικαιούχοι κύριας σύνταξης που δεν είχαν απογραφεί μέχρι την Παρασκευή είναι 150.000, ενώ οι δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης 105.000.

Την ίδια στιγμή δεν έχουν απογραφεί 7.000 συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΟΤΕ και 460 ασφαλισμένοι του ΤΑΠΙΛΤ. Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, χαρακτήρισε εντυπωσιακό τον αριθμό όσων δεν έχουν προσέλθει στην απογραφή, η οποία τρέχει από αρχές Ιουλίου και επεσήμανε πως οι υπηρεσίες του Ιδρύματος θα δίνουν τα στοιχεία της απογραφής κάθε μέρα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και εκπνέει η τελευταία παράταση που έχει δοθεί.

Για να απογραφούν οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως στα καταστήματα των τραπεζών από όπου εισπράττουν τη σύνταξή τους. Οσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν είναι εφικτό να παρουσιαστούν, θα πρέπει να απογραφούν μέσω νόμιμων εκπροσώπων τους, οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίζουν εξουσιοδοτήσεις και πληρεξούσια του 2012.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.