Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Τα λεφτά έγιναν καπνός, όχι νερό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερα από τα μισά προγράμματα που προσπάθησε να εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να εξασφαλίσει την παροχή πόσιμου νερού στην υποσαχάρια Αφρική απέτυχαν, καταγγέλει σε έκθεσή του το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στην έκθεση εξετάζονται 23 προγράμματα που συγχρηματοδότησαν οι Βρυξέλλες σε 6 αφρικανικές χώρες μεταξύ 2001-2010 (κόστισαν συνολικά 1,01 δισ. ευρώ). Συχνά όμως τα έργα δεν είχαν επαρκή επίβλεψη και δεν γίνονταν πάντοτε έλεγχοι, ώστε να διασφαλίζεται ότι το νερό ήταν ασφαλές για κατανάλωση.

"Λιγότερα από τα μισά έργα που εξετάστηκαν παρουσίασαν αποτελέσματα που ανταποκρίνονταν στις ανάγκες των δικαιούχων", τονίζεται στην 43σέλιδη έκθεση.

"Αυτήν την δύσκολη, από οικονομικής άποψης, εποχή, είναι ζωτικής σημασίας κάθε λίρα που ξοδεύουμε για ξένη βοήθεια να πηγαίνει στο σωστό μέρος και να επιτυγχάνει το σωστό αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να σκορπάμε εδώ και εκεί τα χρήματα των φορολογούμενων, χωρίς να λογαριάζουμε την πιθανή έκβαση", είπε ο Βρετανός συντηρητικός ευρωβουλευτής Νιρτζ Ντίβα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.