Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Σημαντική η κατανάλωση ψαριών από τις έγκυες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Όχι όμως όλα τα είδη.

Η ποσότητα ψαριών που τρώει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητες το παιδί της να εμφανίσει διαταραχή προσοχής.

Η κατανάλωση ψαριών δύο φορές την εβδομάδα από τη μητέρα όσο είναι έγκυος μειώνει κατά 60% τις πιθανότητες ένα παιδί να εμφανίσει συμπτώματα διαταραχής προσοχής, αναφέρει νέα έρευνα από το τμήμα δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Φυσικά κάθε ψάρι δεν προσφέρει την ίδια «προστασία». Το είδος των ψαριών που καταναλώνει κανείς είναι το «κλειδί».

Τα αυξημένα επίπεδα υδραργύρου στον οργανισμό, που μπορεί να προέρχονται από την κατανάλωση συγκεκριμένων ειδών ψαριών, όπως ο τόνος και ο ξιφίας, συνδέονται με την εμφάνιση συμπτωμάτων διαταραχής προσοχής, όπως η ανικανότητα συγκέντρωσης, η τεμπελιά και ο αποσυντονισμός και η διάσπαση της προσοχής.

«Είναι πολύ σημαντικό να τρώει μια έγκυος ψάρια» ανέφερε η επίκουρος καθηγήτρια και επικεφαλής της μελέτης, Sharon Sagiv..

Σύμφωνα με την ίδια οι έγκυες πρέπει να αποφεύγουν να καταναλώνουν «μεγάλα» ψάρια όπως ο τόνος και ο ξιφίας, που συνήθως περιέχουν υδράργυρο σε υψηλές συγκεντρώσεις. Μια πιο ασφαλής επιλογή είναι ο μπακαλιάρος και ο σολομός.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.