Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Επίδομα θέρμανσης με κριτήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Ο Στουρνάρας για το επίδομα.

Άμεση καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, με εισαγωγή και κριτηρίου υψομέτρου για τους δικαιούχους παράλληλα με τα υφιστάμενα γεωγραφικά και εισοδηματικά κριτήρια, υποσχέθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Απέναντι στην κριτική της αντιπολίτευσης, πως η εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης του πετρελαίου αποτελεί απλώς εισπρακτικό μέτρο, ο κ. Στουρνάρας επέμεινε πως «το μέτρο δεν είναι εισπρακτικό - και τις μόνες εισπράξεις που αναμένουμε, είναι από την πάταξη του λαθρεμπορίου».

«Η πολιτική σας είναι απαράδεκτη - και θα γίνει αιτία να παγώσει κόσμος, τόσο στις πόλεις όσο και στο βουνό» υποστήριξε η Νάντια Βαλαβάνη (ΣΥΡΙΖΑ). «Το χτύπημα του λαθρεμπορίου καυσίμου είναι υπόθεση πολιτικής βούλησης. Το μέτρο της εξίσωσης των φόρων κατανάλωσης, θα οδηγήσει σε συνολικότερη μείωση των κρατικών εσόδων, λόγω της προβλεπόμενης μείωσης της ζήτησης. Όσο υπάρχει το ναυτιλιακό πετρέλαιο, το παράθυρο του λαθρεμπορίου θα γίνει ορθάνοιχτη πόρτα» υποστήριξε η βουλευτής.

«Εξισώνουμε τους φόρους στο 80% του φόρου για το πετρέλαιο κίνησης. Παρακάτω δεν μπορούμε λόγω ευρωπαϊκής νομοθεσίας» απάντησε ο κ. Στουρνάρας. «Επειδή ωστόσο το λαθρεμπόριο είναι μέρος του συνολικού προβλήματος, έχω ζητήσει να μου διαβιβαστούν τα σχέδια υπουργικών αποφάσεων, ώστε να ενεργοποιηθούν πλήρως οι διατάξεις για την πάταξή του, όπως το σύστημα ελέγχου εισροών και εκροών στις αποθήκες πετρελαιοειδών, η τοποθέτηση gps στα μέσα μεταφοράς κλπ.».



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.