Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από σήμερα οι εκπαιδευτικοί των δυο πρώτων βαθμίδων καλούνται να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να έχει η διαδικασία της αξιολόγησής τους. 

Το πρώτο βήμα για την έναρξης της διαδικασίας ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, οπότε και «άνοιξε» η ειδική «πύλη» του υπουργείου Παιδείας http://evaluation.minedu.gov.gr/, όπου οι εκπαιδευτικοί, ανώνυμα, θα μπορούν να συμπληρώνουν το ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικά με το εκπαιδευτικό έργο.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, δάσκαλοι και καθηγητές θα κληθούν να υποβάλουν μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου τις προτάσεις τους σχετικά με την αξιολόγηση. Στη συνέχεια τα στοιχεία θα επεξεργαστούν από την ειδική επιστημονική επιτροπή που έχει συσταθεί και λειτουργεί υπό την προεδρία του Ηλία Ματσαγγούρα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα μέλη της επιτροπής θα μελετήσουν το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση και τις προτάσεις που έχουν εκπονηθεί μέχρι σήμερα σε υπηρεσιακό επίπεδο σε θέματα αξιολόγησης και θα εξετάσουν τις προτάσεις που θα κατατεθούν από τους αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι εντός του Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα, προκειμένου να καταρτιστεί το προεδρικό διάταγμα που θα ορίζει τα τελικά κριτήρια και αμέσως μετά να ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.