Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Τεστ αίματος για τον καρκίνο του μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ερευνητές πιστεύουν ότι στο μέλλον δεν θα είναι απαραίτητες οι μαστογραφίες.

Ένα απλό τεστ αίματος μπορεί στο κοντινό μέλλον να είναι αρκετό για την διάγνωση των πρώιμων συμπτωμάτων του καρκίνου του μαστού, χωρίς να είναι απαραίτητες οι μαστογραφίες, δήλωσαν πρόσφατα οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leicester και το Imperial College του Λονδίνου με αφορμή τον μήνα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού (Οκτώβριος).

Επιπλέον, οι ερευνητές ελπίζουν ότι το τεστ θα μπορούσε να βελτιώσει τις διαθέσιμες θεραπείες συμβάλλοντας στην πρόβλεψη της επανεμφάνισης της νόσου, καθώς και στην επιλογή της καλύτερης δυνατής θεραπείας για τον συγκεκριμένο τύπο όγκου. Η πρωτοποριακή κλινική μελέτη για το σχεδιασμό της συγκεκριμένης εξέτασης αίματος αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα στη μεγαλύτερη κλινική μαστού του Λονδίνου στο Νοσοκομείο Charing Cross.

Οι ερευνητές θα πάρουν δείγματα αίματος από τις γυναίκες που απευθύνονται στην κλινική και θα συγκρίνουν το DNA των γυναικών που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο με εκείνο όσων δεν έχουν καρκίνο, ώστε να διαπιστώσουν ποιοι δείκτες του DNA εμφανίζονται σταθερά στις γυναίκες που ασθενούν. Στόχος των ερευνητών είναι να διαπιστώσουν κατά πόσο το DNA στο αίμα μπορεί να αποτελέσει δείκτη διάγνωσης του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο.

Παράλληλα, με την ομάδα των επιστημόνων που διερευνούν την πιθανότητα διάγνωσης του καρκίνου του μαστού με μια απλή εξέταση αίματος, δραστηριοποιούνται και άλλες ερευνητικές ομάδες με στόχο τη δημιουργία εξετάσεων αίματος για την ανίχνευση του καρκίνου του εντέρου και των πνευμόνων.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.