Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

"Διακοσμητικές" διαβάσεις τυφλών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πιο σκληρό της πρόσωπο επιδεικνύει καθημερινά η πόλη της Ξάνθης στους κατοίκους της που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη τη μετακίνησή τους μέσα στην πόλη.

Ενώ τα δύο τρίτα της πόλης διαθέτουν τις ειδικές κίτρινες λωρίδες σήμανσης για τη διάβαση των τυφλών, αυτές βρίσκονται υπό κατάληψη καθώς έχουν τοποθετηθεί πάνω τους τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσουν οι τοπικές επιχειρήσεις, τόσο στην κεντρική πλατεία της πόλης όσο και στους βασικούς πεζοδρόμους στο Εμπορικό Κέντρο και την Παλιά Πόλη.

Εύκολα συμπεράνει κανείς πως είναι φύση αδύνατον για ένα πολίτη με προβλήματα όρασης να κινηθεί απρόσκοπτα εντός της πόλης της Ξάνθης, τι στιγμή που αντιμετωπίζει πολλαπλά εμπόδια στο διάβα του. Το “κακό παράδειγμα” ωστόσο, μην λησμονούμε, πως έδωσε ακόμη και η ίδια η δημοτική αρχή της Ξάνθης που τοποθέτησε πέρσι τα Χριστούγεννα εορταστικό δέντρο και καραβάκι πάνω σε διάβαση τυφλών στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Την ίδια στιγμή η πόλη της Ξάνθης συμπεριλαμβάνεται σε αυτές που δεν έχουν τοποθετήσει τις ειδικές ηχητικές σημάνσεις στους φωτεινούς σηματοδότες ώστε να ειδοποιούν ηχητικά τους τυφλούς για το πότε μπορούν να διασχίσουν τον δρόμο. Όπως είναι φυσικό επακόλουθο των παραπάνω δεδομένων η καθημερινότητα των πολιτών της Ξάνθης που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης έχει μετατραπεί σε ένα αδιάλειπτο μαρτύριο με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης να έχει επισημάνει επανειλημμένως τα κακώς κείμενα, χωρίς βέβαια να έχει δοθεί λύση σε αυτά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.