Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΕΣΑμεΑ: Έντονη διαμαρτυρία προς Μ. Σαλμά για νέο Κανονισμό Παροχών ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22.10.2012.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με το παρόν εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι, σύμφωνα με δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Μάριου Σαλμά σήμερα το πρωί στο MEGA CHANNEL, την ερχόμενη Τετάρτη, 24.10.2012, πρόκειται να υπογραφεί ο τροποποιημένος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Η δήλωση αυτή ουσιαστικά σημαίνει ότι θα παρακαμφθεί η διαδικασία που το άρθρο 30 του Ν. 3918/2011 (ΦΕΚ Α΄ 31/2-3-2011) ορίζει, σύμφωνα με το οποίο πριν από την έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας απαιτείται η υποβολή σχετικής πρότασης από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ. 

Για την Ε.Σ.Α.μεΑ. και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας τυχόν έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας δίχως την υποβολή σχετικής πρότασης από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ - στο οποίο συμμετέχει και η Συνομοσπονδία με τακτικό εκπρόσωπό της - συνιστά πράξη παράνομη. 

Δεδομένου ότι ο εν λόγω Κανονισμός αφορά στην πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία - άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων - και συνδέεται με την ποιότητα της καθημερινής ζωής τους καθώς και με το βέλτιστο της λειτουργικότητας και αυτονομίας τους, η Ε.Σ.Α.μεΑ. καλεί το Υπουργείο Υγείας να ενεργήσει με τον τρόπο που το άρθρο 10 του Ν. 3918/2011 ορίζει διότι μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο δύναται να διασφαλιστεί ότι στον τροποποιημένο Κανονισμό θα έχουν ληφθεί υπόψη οι απόψεις - θέσεις του αναπηρικού κινήματος της χώρας.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 109 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.