Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Με διακοπή της μεταφοράς μαθητών προειδοποιούν τα ΚΤΕΛ Πελοποννήσου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εξαιτίας των καθυστερήσεων στην καταβολή δεδουλευμένων.

Σε απόγνωση βρίσκονται τα ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην καταβολή δεδουλευμένων και των μειώσεων στο κόστος μεταφοράς των μαθητών έχει αρχίσει να δημιουργεί αδιέξοδα στα οικονομικά τους.

Σύμφωνα με εκπροσώπους λεωφορειουχων, για την περυνή χρονιά και συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων, στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας οφείλονται περί τα 3 εκατ. ευρώ, στα ΚΤΕΛ Κορινθίας και Λακωνίας περί τα 2 εκατ. ευρώ, στο ΚΤΕΛ Αργολίδας περί το 1 εκατ. ευρώ και στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας 3,2 εκατ. ευρώ.

Προχθές, πενήντα λεωφορειούχοι του ΚΤΕΛ Αργολίδας, καθήλωσαν τα λεωφορεία τους και δεν πραγματοποίησαν δρομολόγια μεταφοράς μαθητών. Πολυμελής αντιπροσωπεία των μετόχων του ΚΤΕΛ Αργολίδας συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Πουλά.

Στην συνάντηση, οι μέτοχοι του ΚΤΕΛ εξέθεσαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την ανάληψη της υποχρέωσης για τη μεταφορά των μαθητών, δεδομένου ότι το ποσό της σύμβασης μετά τις επανειλημμένες μειώσεις που έχει επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών κρίνεται ασύμφορο και απειλεί την βιωσιμότητά τους.

Ζήτησαν την παρέμβαση της περιφέρειας Πελοποννήσου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και επιφυλάχθηκαν ότι εάν δεν δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διακόπτοντας την ομαλή μεταφορά των μαθητών.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων τους και ενημέρωσε τους λεωφορειούχους για τις ενέργειες της περιφέρειας και την προσωπική παρέμβαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο υπουργείο, ζητώντας παράλληλα να δώσουν μια μικρή πίστωση χρόνου πριν κλιμακώσουν τον αγώνα τους, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρχουν νεότερα από την συνεννόηση με το υπουργείο τις προσεχείς μέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.