Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

"Παρατηρητήριο" στα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τη δημιουργία παρατηρητηρίου για την ενδοσχολική βία προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος συναντήθηκε με διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής, τον αναπληρωτή περιφερειάρχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και τους δημάρχους Θεσσαλονίκης, Θέρμης και Καλαμαριάς.

Το παρατηρητήριο θα δέχεται καταγγελίες και θα καταγράφει περιστατικά ενδοσχολικής βίας ώστε, στη συνέχεια, να μπορούν να οργανωθούν οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί φορείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Μέχρι τώρα δεν υπήρχε μια επίσημη καταγραφή αναφορικά με το φαινόμενο. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε, θα μπορούμε πλέον να έχουμε στοιχεία και απτά παραδείγματα ώστε να συζητούμε επί πραγματικών γεγονότων και να γνωρίζουμε ακριβώς το μέγεθος και το βαθμό του προβλήματος», σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης διά βίου μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μίμης Φωτόπουλος, μετά την επίσκεψη του κ. Παπαθεοδώρου στην Περιφέρεια.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι, στις προθέσεις του υπουργείου είναι η δημιουργία του παρατηρητηρίου από τον ερχόμενο μήνα και σε πανελλαδικό επίπεδο. «Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια που κάνει το υπουργείο όπως κάναμε και μέχρι τώρα με την οργάνωση σχολικών αθλητικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για το θέμα της σχολικής βίας» πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.