Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Το σωστό ωράριο στα γεύματα αδυνατίζει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι αποκάλυψε έρευνα Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.

Χαμηλά λιπαρά, λίγους υδατάνθρακες, πολλές ή λίγες πρωτεΐνες…. Ξεχάστε τα όλα! Αν θέλουμε να αδυνατίσουμε το μυστικό είναι το σωστό timing των γευμάτων ακόμη και αν αυτά είναι πλουσιότατα σε λίπος.

Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ σε έρευνά τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό FASEB. Βέβαια, οι ερευνητές εξήγαγαν τα συμπεράσματά τους μετά από πειράματα σε ποντίκια – οπότε δεν γνωρίζουμε αν αυτά αφορούν και εμάς, αλλά τίποτα δεν μας εμποδίζει να ελπίζουμε ότι σύντομα θα τεκμηριωθεί η επίδραση του σωστού timing των γευμάτων και στη δική μας σιλουέτα.

Επί 18 εβδομάδες οι ερευνητές τάιζαν τέσσερις ομάδες ποντικιών με τους εξής τρόπους: τα ποντίκια της πρώτης ομάδες έτρωγαν γεύματα πλούσια σε λίπος σε συγκεκριμένες ώρες, εκείνα της δεύτερης κατανάλωναν χαμηλά σε λίπος γεύματα με αυστηρό ωράριο, τα πειραματόζωα της τρίτης έτρωγαν χαμηλά σε λιπαρά τρόφιμα όποτε ήθελαν, ενώ εκείνα της τελευταίας ομάδας έτρωγαν πλούσια σε λίπος τρόφιμα χωρίς πρόγραμμα. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι συνολικά δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές στις ποσότητες που κατανάλωναν οι τέσσερις ομάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο τέλος του πειράματος διαπιστώθηκε ότι όλα τα ποντίκια πήραν βάρος. Ποια όμως πήραν το περισσότερο; Εκείνα που έτρωγαν λιπαρά απρογραμμάτιστα απαντούν οι ειδικοί. Και ποια είχαν πάρει το λιγότερο βάρος; Εκείνα που έτρωγαν λιπαρά φαγητά με αυστηρό ωράριο. Η ενδιαφέρουσα αυτή διαπίστωση οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι το timing της κατανάλωσης φαγητού υπερέχει συγκριτικά με το ποσοστό λίπους στις τροφές και οδηγεί σε βελτιωμένο ρυθμό του μεταβολισμού γεγονός που βοηθά στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Επομένως, σύμφωνα με τους ερευνητές ο προσεχτικός προγραμματισμός των γευμάτων θα μπορούσε να αποτελέσει ένα θεραπευτικό όπλο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.