Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Θεριεύει ο καρκίνος του ήπατος στην Αυστραλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Υπολογίζεται ότι εντός της δεκαετίας θα διπλασιαστούν οι περιπτώσεις.

Ο καρκίνος του ήπατος απειλεί να λάβει τεράστιες διαστάσεις την επόμενη δεκαετία, αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα να αντιμετωπιστεί η επιδημία του ιού της ηπατίτιδας, προειδοποιούν Αυστραλοί εμπειρογνώμονες.

Ο παθολόγος Μπεν Κόουελ, από την Υπηρεσία Λοιμωδών Ασθενειών, δήλωσε ότι οι περιπτώσεις καρκίνου του ήπατος θα διπλασιαστούν εντός της δεκαετίας στην Αυστραλία, φτάνοντας τις 2.500, αν δεν γίνει κάτι άμεσα για να αντιμετωπιστούν τα αίτια.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι η ηπατίτιδα Β και C αποτελούν τα κύρια αίτια του καρκίνου του ήπατος -μετά το κάπνισμα- σε παγκόσμια κλίμακα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ηπατίτιδα Β έχει προσβάλει περίπου 200.000 άτομα στην Αυστραλία, κυρίως Αβοριγίνες ή γεννημένους εκτός Αυστραλίας, ενώ η ηπατίτιδα C 280.000 Αυστραλούς, προκαλείται δε κυρίως από χρήστες ναρκωτικών που χρησιμοποιούν κοινές σύριγγες.

O δρ Κόουελ, ο οποίος παίρνει μέρος σε Συνέδριο που γίνεται στη Νέα Ζηλανδία, πρόκειται να κάνει έκκληση στις κυβερνήσεις και σε υπηρεσίες υγείας, να δεσμευτούν να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την έγκαιρη εντόπιση και θεραπεία της ηπατίτιδας προκειμένου να σωθούν χιλιάδες ζωές.

«Απαιτείται μια δραστική αναβάθμιση μέσων και προσπαθειών προκειμένου να σταματήσει η επιδημία στα πρώτα της στάδια, διαφορετικά ο καρκίνος του ήπατος θα αποβεί ο υπ' αριθμόν 1 θανατηφόρος καρκίνος στην Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία» είπε ο διακεκριμένος επιστήμονας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.