Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Πάσχουν από αναιμία και μένουν χωρίς φάρμακα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο ΕΟΠΠΥ καθυστερεί τα φάρμακα αποσιδήρωσης.

Σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία του νομού Τρικάλων που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΠΥ.

Όπως αναφέρουν σε σχετικό δελτίο Τύπου τα φάρμακα αποσιδήρωσης καθυστερούν πάνω από ένα μήνα να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία του Οργανισμού θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρουν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας της υγείας στη χώρα μας.

«Οι περικοπές στον τομέα της υγείας απειλούν τη ζωή όλων των Ελλήνων με πρώτους τους χρόνιο πάσχοντες, οι οποίοι θα πεθάνουν σύντομα ως θυσία στην ευημερία των στατιστικών και των αριθμών».

Γιάννης Μακριδακης, από συνέντευξη στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, (29-8-2012)

Τα λόγια του Χιώτη συγγραφέα μπορεί σε κάποιους να φαίνονται υπερβολικά, στους πάσχοντες από Μεσογειακή αναιμία του νομού Tρικάλων. όμως, φαίνονται εξαιρετικά επίκαιρα. Ένας από τους λόγους που μας βρίσκουν σύμφωνους είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ, από το φαρμακείο του οποίου προμηθευόμαστε τα φάρμακα της αποσιδήρωσης, καθυστερεί πάνω από ένα μήνα να μας φέρει τα απαραίτητα για την υγεία μας φάρμακα. Αν συνεχιστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, η ζωή μας σύντομα θα γίνει κουρμπάνι στη λατρεία του Μαμμωνά που κυβερνά τις κοινωνίες μας

Ρωτάμε τους Τρικαλινούς βουλευτές σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την επίλυση του προβλήματος που αφορά πολλές κατηγορίες πασχόντων. Ας μας ενημερώσουν για να ξέρουμε τι από τα δύο να κάνουμε, να περιμένουμε λύση στο πρόβλημα ή να τακτοποιήσουμε όσο προλαβαίνουμε τις εκκρεμότητες της ζωής μας και να περιμένουμε καρτερικά το μοιραίο;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.