Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Σταματά η μεταφορά μαθητών στην Αττική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το υπ. Οικονομικών αρνείται να πληρώσει τις οφειλές αν δεν μειωθούν κατά 20%.

Στην πλήρη διακοπή των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της περιφέρειας Αττικής προχωρούν από αύριο οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων.

Όπως αναφέρουν ενώ τους είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από την περιφέρεια Αττικής ότι θα προχωρήσει σε άμεση προκαταβολή του 30% των οφειλομένων και εξόφλησή τους έως το τέλος του χρόνου στο ακέραιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο κατ’ εντολή του υπουργείου Οικονομικών επιστρέφει τα εντάλματα της περιφέρειας και αρνείται να τα αποπληρώσει αν αυτά δεν μειωθούν κατά ποσοστό 20%.

Οι μεταφορείς σημειώνουν πως αδυνατούν -εκ των πραγμάτων- να θέσουν σε λειτουργία τα τουριστικά τους λεωφορεία και να εκτελέσουν το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Εκτιμούν δε ότι εμπαίζονται από ένα αναξιόπιστο κράτος και δεν δέχονται να υποστούν μείωση της τάξης του 20% επί των δεδουλευμένων, για τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί, ενώ υπογραμμίζουν ότι έχουν κάνει αποδεκτή την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για μείωση 17% στο κόστος των δρομολογίων της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι επιχειρηματίες ζητούν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ώστε να δοθεί οριστική και αξιόπιστη λύση στο ζήτημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.