Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Έρευνα Allianz: Επιστροφή στη ζωή μέσω του αθλητισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μέσο επιστροφής στην ζωής και επανένταξης στην κοινωνία είναι ο αθλητισμός μετά από ένα ατύχημα ή μία ασθένεια. Ωστόσο, καθίσταται επιτακτικό να επεκταθεί η πρόσβαση στον αθλητισμό για άτομα με αναπηρία.

Απαραίτητη είναι και, η ενημέρωση του κόσμου για τον αθλητισμό για άτομα με αναπηρία η οποία αισίως αυξάνεται χάρη στην αυξανόμενη σημασία των Παραολυμπιακών Αθλημάτων.

Ένα ατύχημα μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου για πάντα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περίπου είκοσι έως πενήντα εκατομμύρια άνθρωποι ανά έτος έχουν μη θανατηφόρους τραυματισμούς μόνο από τροχαία ατυχήματα. Η Allianz σε συνεργασία με την TNS Infratest, διεξήγαγε έρευνα το χειμώνα 2011/12 στη Γερμανία σχετικά με τον αθλητισμό και το ρόλο του στη ζωή των ατόμων με σωματικές αναπηρίες. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο αθλητισμός βοηθά τους ανθρώπους να επιστρέψουν στην καθημερινότητα και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Το κίνητρο για να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες επεκτείνεται πέρα από το “σωματικό” επίπεδο, καθώς η διατήρηση και βελτίωση των σωματικών ικανοτήτων οδηγεί σε μεγαλύτερη αυτονομία και λιγότερους περιορισμούς στην καθημερινή ζωή.

Δρόμος μετ’ απρόσβατων εμποδίων για άτομα με αναπηρία
Για να είναι, ωστόσο για να είναι σε θέση τα άτομα με αναπηρία να κάνουν αθλητισμό τακτικά, πρέπει οι τοπικές συνθήκες να πληρούν τις σχετικές απαιτήσεις Πολλές πόλεις προσφέρουν ευκαιρίες αθλητισμού για τα άτομα με αναπηρία, αλλά στερούνται κατάλληλων προσβάσεων, ελλείψει κατάλληλου σχεδιασμού. Επίσης, μερικές φορές, η έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με τις δυνατότητες για άθληση καθιστά δύσκολη τη συμμετοχή.

Το Διαδίκτυο θα πρέπει να σημειωθεί κατατάσσεται στα θετικά σημεία των ευρημάτων της μελέτης. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην πρόσβαση στον αθλητισμό για άτομα με αναπηρία. Χρησιμεύει ως ένα μέσο έρευνας, ελλείψει φυσικής κινητικότητας.

Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός καταρρίπτει τα εμπόδια
Η Allianz υποστηρίζει το Παραολυμπιακό Κίνημα για πολλά χρόνια και έχει δημιουργήσει μια σειρά από προγράμματα και πρωτοβουλίες για τη στήριξη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΔΠΕ), τις Εθνικές Παραολυμπιακές Επιτροπές και τους αθλητές. Η Allianz για παράδειγμα προσκαλεί τακτικά Παραολυμπιακούς αθλητές στην εταιρεία για να μιλήσουν παρακινητικά σε εργαζόμενους ή διευθυντές.

Στην Ελλάδα η Allianz υποστηρίζει τον αθλητή του Boccia, Γρηγόρη Πολυχρονίδη και συμμετέχει σε δράσεις που έχουν στόχο την ενημέρωση του κόσμου για τον Παραολυμπιακό αθλητισμό αλλά και την προώθηση του Παραολυμπιακού Kινήματος, όπως για παράδειγμα η χορηγία φιλικού αγώνα Boccia προκειμένου μαθητές από σχολεία της Αττικής να παρακολουθήσουν από κοντά έναν αγώνα Boccia και να μάθουν το αγώνισμα.

Ο Πέτρος Παπανικολάου, διευθύνων σύμβουλος της Allianz Ελλάδος δήλωσε σχετικά : “Η επικοινωνία με όσους συμμετέχουν ή υποστηρίζουν τον Παραολυμπιακό αθλητισμό -αθλητές, προπονητές, οικογένειες και οργανισμούς- αναδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τη δύναμή τους να ξεπεράσουν εμπόδια με θετική διάθες”.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.allianz.com/believe.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.