Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Οργή για τις φήμες περί "λουκέτου"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις φήμες περί λουκέτου του Γενικού Νοσοκομείου ''Η Ελπίς'', απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου, Θεόδωρος Γιάνναρος, κάνοντας λόγο για ''ψεύτικα στοιχεία''.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής του νοσοκομείου ''Η Ελπίς'', αναφέρει τα εξής:


''Σας στέλνω αυτό το σχόλιο για να απαντηθούν οι φήμες περί λουκέτου στο αρχαιότερο και το πιό ιστορικό νοσοκομείο της χώρας μας. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να προσπαθούν με ψευτικα στοιχεία να δείξουν πως το νοσοκομείο Ελπίς εχει χαμηλούς δείκτες αποδοτικότητας. Τα επίσημα βιβλία του υπουργείου που ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί από την Διαχειριστική Αρχή, αποτελούν αδιαψευστο μάρτυρα των δεικτών απόδοσης του Ελπίς.

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε για τη φημολογία περί “οριστικού λουκέτου” στο Γενικό Νοσοκομείο “Η Ελπίς” τo οποίο, σημειωτέον, είναι το πρώτο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας που ιδρύθηκε το 1842 και συμμετείχε δυναμικά σε όλη την ιστορία της Υγείας στην Ελλάδα ανελλιπώς μέχρι και σήμερα… Στο νοσοκομείο Ελπίς υπηρέτησαν στο παρελθόν μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ιατρικής, όπως, οι Αρεταίος, Μαγγίνας, Μακκάς, Αλιβιζάτος, Γερουλάνος, Γαρδίκας κ.ά.

Στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, η «Τεχνική Αποδοτικότητα» του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών - «Η Ελπίς» αναφέρεται με το χαμηλό 38%. Οι συντάκτες του ψευδούς αυτού δημοσιεύματος ξέχασαν να αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος δείκτης αναφέρεται στο έτος 2009. Ξέχασαν επίσης να αναφέρουν τους δείκτες από τα επίσημα βιβλία του ΥΥΚΑ, για το 2010 & 2011 που είναι 72% & 74% αντίστοιχα. Δεν ανέφεραν, δηλαδή πως οι δείκτες τεχνικής αποδοτικότητας διπλασιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Επίσης, δεν αναφέρθηκε πουθενά πως η «Αποδοτικότητα Κλίμακας» του Ελπίς για το 2011 είναι 100%, δηλαδή πως το Ελπίς παράγει 100%
Προς πληροφόρησή τους και για την αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να αναφερθούν και τα κάτωθι:
• Στο νοσοκομείο Ελπίς θα εγκαινιαστεί από τον Υπουργό τον Σεπτέμβριο η νέα καρδιολογική μονάδα του νοσοκομείου, η οποία διαθέτει, ίσως, το πιο σύγχρονο αιμοδυναμικό εργαστήριο στη χώρα, για την κατασκευή των οποίων, από ίδιους πόρους του νοσοκομείου, εδόθησαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
• Το νοσοκομείο Ελπίς δεν έχει εδώ και δύο χρόνια λίστα αναμονής. Έτσι ο ασθενής χειρουργείται ή εξυπηρετείται άμεσα.
• Το κόστος φαρμάκων έχει μειωθεί, τα τελευταία 2 χρόνια κατά 50%, ενώ το αντίστοιχο στα αναλώσιμα μειώθηκε κατά 40%
• Στο νοσοκομείο Ελπίς τα γενόσημα χρησιμοποιούνται κατά 52% σε σχέση με τα πρωτότυπα, ενώ ο μέσος όρος στα υπόλοιπα νοσοκομεία δεν ξεπερνάει το 25%.

Πως, λοιπόν, είναι δυνατόν να κλείσει ένα τέτοιο νοσοκομείο που για την πλειονότητα των ασθενών, αλλά και των δημοσιογράφων θεωρείται, αν όχι το πιο ανθρώπινο, από τα πλέον ανθρώπινα νοσοκομεία της χώρας, που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην προστασία και την προώθηση της υγείας των πολιτών του λεκανοπεδίου και όχι μόνον. Είμαστε σίγουροι πως ο υπουργός μας θα προστατεύσει το Ελπίς ως κόσμημα του ΕΣΥ και πως όσες προσπάθειες και να γίνουν από το κατεστημένο, το νοσοκομείο αυτό ποτέ δεν θα πάει πιο μακριά από την καρδιά όσων το αγαπάνε, το σέβονται και το τιμούν''.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.