Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Συζητούν για τη βία στα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το φαινόμενο του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία, που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, είναι το θέμα της δημόσιας συζήτησης που διοργανώνει σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

H εκδήλωση αυτή γίνεται, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, για τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των ενδιαφερομένων φορέων και των κοινοτικών θεσμών της ΕΕ για το σοβαρό, όλο και πιο ανησυχητικό, κοινωνικό αυτό φαινόμενο, για το οποίο έρευνες έχουν δείξει ότι πάνω από το 15% των μαθητών σε δημοτικά και γυμνάσια σχολεία έχουν εμπλακεί, είτε ως θύτες είτε ως θύματα, σε ενδοσχολικό εκφοβισμό και ενδοσχολική βία.

Εκτιμάται μάλιστα ότι τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα αυτού του φαινόμενου αυξάνονται. Βασικός ομιλητής είναι ο Σουηδός καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν, Νταν Όλβες, πρωτοπόρος στην έρευνα για την καταπολέμηση του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της βίας.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία των Φαρσάλων, των Γρεβενών, της Κάτω Μηλιάς, της Σκύδρας, των Χανίων, της Καβάλας, των Συκεών, του δήμου Ηρακλείου, της Πεύκης, του Πρότυπου Εκπαιδευτηρίου Αθηνών και της «Ελληνικής Παιδείας». Τέλος, σημειώνεται ότι στην συζήτηση θα συμμετάσχει και ο καθηγητής Π. Δαμιανός από τις Φυλακές Αυλώνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.