Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Δίωξη για επιδοτήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του ενός επιχειρηματία και των δύο εμπλεκομένων υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας προχώρησε η ανακρίτρια που έχει αναλάβει τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των διπλών επιδοτήσεων.

Οπως αποκαλύπτρει η "Πελοπόννησος της Κυριακής" επικαλούμενη ανώτερες δικαστικές πηγές, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η λήψη απολογιών από τους εμπλεκόμενους και να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διώξεις που έχουν ασκηθεί αφορούν τα αδικήματα της απάτης, ηθικής αυτουργίας και συνέργειας στο συγκεκριμένο αδίκημα και είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Η δίωξη αφορά επιχειρηματία από την Πάτρα που έλαβε διπλή επιδότηση έχοντας προηγουμένως εκχωρήσει το δικαίωμα είσπραξης με την τράπεζα με την οποία συνεργαζόταν. Η αποκάλυψη είχε γίνει πριν από δύο χρόνια και είχε προκαλέσει αίσθηση.

Ο επιχειρηματίας είχε εισπράξει δύο φορές το ποσό των 230.000 ευρώ για επιδότηση που του είχε εγκριθεί. Εντάχθηκε στον επενδυτικό νόμο, αλλά εκχώρησε το δικαίωμα ένταξής του στην Αχαϊκή Τράπεζα, αποσπώντας από αυτήν το ποσό του συνόλου της επιδότησης.

Η τράπεζα έστειλε έγγραφο στις υπηρεσίες της τότε Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με το οποίο τις ενημέρωνε ότι είναι πλέον η δικαιούχος της εγκριθείσας επιδότησης.

Τον Ιούλιο του 2009 έκανε πάλι εμφάνιση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας. Προσκόμισε τότε μια απλή υπεύθυνη δήλωση στην οποία ανέφερε ότι επανέκτησε από την Αχαϊκή Τράπεζα το δικαίωμα είσπραξης της επιδότησης.

Κατάφερε τότε να πάρει μία επιταγή με το ποσό των 230.000 ευρώ και αμέσως κατευθύνθηκε στην Εθνική Τράπεζα για να εισπράξει το ποσό. Κατάφερε να πάρει το ποσό, αφού η τράπεζα έλαβε τη διαβεβαίωση ότι όλα ήταν νόμιμα. Τρεις ημέρες μετά, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας άρχισαν να ψάχνουν τον επιχειρηματία.

Στη συνέχεια η Αχαϊκή Τράπεζα έστειλε έγγραφο ζητώντας να εισπράξει τα χρήματά της. Οι υπάλληλοι όμως καθυστερούσαν να εξοφλήσουν την τράπεζα και τότε αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. Ο τότε περιφερειάρχης Τάσος Αποστολόπουλος διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ που παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές και αποτέλεσε τη βάση για την άσκηση της δίωξης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.