Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Εμβόλιο κατά της αρθρίτιδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η θεραπεία έχει δοκιμαστεί επιτυχώς στα ζώα.

Μια ένεση βλαστικών κυττάρων που θα προέρχονται από τον λιπώδη ιστό θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει τους πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα να ανακάμψουν από αυτή την νόσο.

Η θεραπεία που έχει δοκιμαστεί επιτυχώς στα ζώα βοηθά τον οργανισμό να αναπαραγάγει ιστό και χόνδρο που έχουν φθαρεί από αυτή την εκφυλιστική νόσο. Αν και ακόμη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η θεραπεία θα μπορούσε να μεταμορφώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από την αυστραλιανή εταιρία Regeneus η θεραπεία αυτή ενδέχεται να καθυστερήσει την ανάγκη για χειρουργική αντικατάσταση των αρθρώσεων ακόμη και κατά μία ή δυο δεκαετίες.

Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί και σε ανθρώπους, αλλά τα αποτελέσματα της δοκιμής θα δημοσιευθούν το 2013. Ωστόσο οι εκπρόσωποι της εταιρίας Regeneus υποστηρίζουν ότι η δράση του είναι θεαματική. Σε ορισμένους ασθενείς σημειώθηκε αναγέννηση του χόνδρου της τάξεως του 30% μετά από έξι μήνες, ενώ πολλοί ανέφεραν βελτίωση του πόνου από 30% έως 100%.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.