Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κίνηση ανθρωπιάς από τα Ζωνιανά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έφτιαξαν τυρί ενός τόνου και το μοίρασαν σε φτωχούς
.
Μια ξεχωριστή γιορτή πραγματοποιείται απόψε το βράδυ στα Ζωνιανά. Σε μια κίνηση ουσιαστικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς οι Μυλοποταμίτες κτηνοτρόφοι έκοψαν το γιγάντιο τυρί βάρους ενός τόνου που έφτιαξαν προκειμένου να μοιραστεί σε ανθρώπους που περνούν δύσκολες ώρες λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία των κατοίκων του ορεινού χωριού και του πολιτιστικού συλλόγου το τυρί μοιράστηκε στον κόσμο που έδωσε το παρόν στην Γιορτή Βοσκού και Τυριού που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά στα Ζωνιανά.

Για πρώτη φορά, η συγκεκριμένη γιορτή έχει αμιγώς κοινωνικά χαρακτηριστικά, σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός.

Μάλιστα, στην πλατεία του χωριού, έχει τοποθετηθεί ένα ταμείο για όποιον θέλει να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου που προσφέρει τρόφιμα σε ανθρώπους που αδυνατούν να ... τα βγάλουν πέρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην πλατεία των Ζωνιανών και εκεί θα κοπεί το τυρί που έχει παρασκευαστεί από τους τυροκόμους της περιοχής και τώρα ωριμάζει.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τοπικές γεύσεις από τα εδέσματα που έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού αλλά και μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.


Πηγή: http://prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.