Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τρώει μόνο πατάτες και τυρί!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φωτογραφίες της 18χρονης με τη σπάνια διατροφική διαταραχή.

Μία σπάνια φοβία για το φαγητό έχει κάνει την νεαρή Abi Stroud από την Ουαλία να μην τρώει τίποτα άλλο, εδώ και οκτώ χρόνια, παρά μόνο πατάτες και τυρί. Κι αυτό γιατί όλα τα υπόλοιπα φαγητά την… τρομάζουν και την πανικοβάλλουν!

Η 18χρονη Abi Stroud παθαίνει κρίσεις πανικού και μόνο στη σκέψη της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και ακόμα και αν μόνο βλέπει κάποιον να ξεφλουδίζει μία μπανάνα αναστατώνεται.

Η μαθήτρια τρώει τυρί τσένταρ, πατάτες και ψωμί- αλλά μόνο από συγκεκριμένες εταιρείες. Η Abi άρχισε από την ηλικία των δέκα ετών αν αναπτύσσει φοβία στο φαγητό και η κατάστασή της την ενοχλεί τόσο που ντρέπεται πολύ και μέχρι σήμερα δεν είχε ποτέ φίλο.

Η σπάνια διαταραχή ονομάζεται Selective Eating Disorder- SED (Επιλεκτική Διατροφική Διαταραχή) και έχει ως αποτέλεσμα η 18χρονη να φοβάται σχεδόν όλα τα φαγητά. Μία φορά ξέσπασε σε λυγμούς όταν μία δασκάλα της επιχείρησε να της δώσει ένα κομμάτι κοτόπουλο.

«Ζω με πατάτες και τυρί και το μισώ αυτό. Ντρέπομαι πολύ, δεν είχα ποτέ φίλο γιατί ντρέπομαι για το τι θα σκεφτεί για μένα. Ποτέ δεν βγαίνω με φίλους για φαγητό ούτε τρώω με άλλους γιατί φοβάμαι πως θα θέλουν να φάω κάτι άλλο», λέει η ίδια.

Η Abi τρώει μόνο φαγητό που έχει ετοιμάσει η μητέρα της αλλά μπορεί να φάει και ψωμί και πατάτες από ένα κοντινό μαγαζί που κάνει διανομή φαγητού, όταν οι γονείς της λείπουν.

Πλέον ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο αλλά η προοπτική αυτή, σε σχέση με το πρόβλημά της, της προκαλεί τρόμο. «Θα ήθελα να ζητήσω βοήθεια έως το Σεπτέμβριο, που θα πάω στο πανεπιστήμιο, για να το απολαύσω και να μην σκέφτομαι μόνο τις πατάτες και το τυρί», λέει.

Η Abi πιστεύει πως η διαταραχή της ενδεχομένως να συνδέεται με το θάνατο της γιαγιάς της, την οποία αγαπούσε πολύ.

«Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε άρχισαν όλα αλλά ήταν κοντά στο θάνατο της γιαγιάς μου και μπορεί αυτό ψυχολογικά να με επηρέασε», προσθέτει.

Δείτε τις φωτογραφίες













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.