Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Οι γονείς δε βλέπουν ότι τα παιδιά τους είναι παχύσαρκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δεν τολμούν να τους μιλήσουν γιατί φοβούνται ότι θα τα πληγώσουν.

Δύο στους τρεις γονείς φοβούνται ότι το να μιλήσουν στα παιδιά τους για το βάρος τους θα τους προκαλέσει… διατροφικές διαταραχές.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι το να συζητήσουν και μόνο το θέμα μαζί τους θα επηρεάσει την αυτοπεποίθησή τους και έτσι αποφεύγουν να πουν κάτι, ακόμη κι αν τα παιδιά τους είναι παχύσαρκα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε ο οργανισμός «Mend» (Mind, Exercise, Nutrition . . . Do it!) και η ιστοσελίδα συμβουλευτικής γονέων Netmums, οι γονείς κάνουν συχνά το λάθος να μην… αντιλαμβάνονται έγκαιρα αν τα παιδιά τους έχουν τάση προς την παχυσαρκία, ή είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα.

Τι ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 11 χρονών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, κάτι που αποδεικνύεται απειλητικό για την κατάσταση της υγείας τους.

Το 37% των γονέων πιστεύουν ότι αν μιλήσουν στα παιδιά τους για το βάρος τους, αυτό θα επηρεάσει την ψυχολογία τους. Δύο στους πέντε το έχουν δοκιμάσει, αλλά οι μισοί από αυτούς που είχαν ένα υπέρβαρο παιδί δήλωσαν ότι ήταν «άδικος κόπος».

Τα δύο τρίτα των γονέων χρειάζονται υποστήριξη για να μιλήσουν στα παιδιά τους για το θέμα των κιλών τους, ενώ το ποσοστό αυτό φτάνει το 85% για εκείνους που έχουν παχύσαρκα παιδιά.

Οι περισσότεροι γονείς μάλιστα κάνουν το λάθος να «ζυγίζουν» τα παιδιά τους με το «μάτι» συγκρίνοντάς τα με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους, αντί να τα ζυγίζουν κανονικά ή να επισκέπτονται κάποιον ειδικό.

«Όσο δύσκολο κι αν είναι να μιλήσει κανείς γι’ αυτό το θέμα στα παιδιά του, η επιμονή και η συνεργασία στην απόκτηση υγιεινών διατροφικών προτύπων οδηγεί σε… πιο χαρούμενα και υγιή παιδιά» λέει η Siobhan Freegard από το Netmums.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.