Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Οι γονείς "αντέχουν" στα μικρόβια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι γονείς, είναι πιο ανθεκτικοί στα μικρόβια, από τα ζευγάρια που δεν έχουν αποκτήσει παιδιά, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές των τμημάτων ψυχολογίας και παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Carnegie Mellon της Πενσιλβάνια, με επικεφαλής την Ροντλέσια Σνιντ, μελέτησαν περίπου 800 εθελοντές ηλικίας 18 έως 55 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γονείς είναι γενικά πιο ανθεκτικοί στα κρυολογήματα και τη γρίπη.

Οι επιστήμονες εισήγαγαν ένα ιό της γρίπης του κρυολογήματος στη μύτη των εθελοντών και παρακολούθησαν ποιοί αρρώστησαν και πόσο. Όπως διαπίστωσαν, κατά μέσο όρο, οι γονείς ήταν 48% λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν, σε σχέση με όσους δεν είχαν παιδιά.

Όσα περισσότερα παιδιά έχει μία οικογένεια, τόσο πιο προστατευμένοι φαίνεται να είναι οι γονείς από τέτοιες μολύνσεις. Η προστασία αυτή διαρκεί ακόμα και όταν πια τα παιδιά έχουν μεγαλώσει και έχουν φύγει από το σπίτι. Οι γονείς που ζούσαν πια μόνοι τους, είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν κάποιο ιό, σε σχέση με όσους ποτέ δεν υπήρξαν γονείς.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.