Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Σε πέντε δόσεις το Τέλος Ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε πέντε δόσεις θα εξοφληθεί το τέλος ακινήτων, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων προς τους φορολογουμένους, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Τις επόμενες δε ημέρες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν το ειδικό τέλος θα ενσωματώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σε ότι αφορά την αύξηση των δόσεων εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, της έκτακτης εισφοράς και του τέλους επιτηδεύματος που περιλαμβάνονται στο εκκαθαριστικό των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα συζητηθεί και θα αποφασισθεί σε συνεργασία με την τρόικα. Με την τρόικα θα συζητηθεί επίσης και το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ 23% στη εστίαση.

Το νέο φορολογικό νοσμοσχέδιο, θα κατατεθεί στη Βουλή το Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός. Θα περιλαμβάνει αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος όπως και στο μέτρο των αποδείξεων που δεν κρίνεται ότι είναι το προσφορότερο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής, τη θέσπιση του νέου περιουσιολογίου και διατάξεις για το νέο Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων των επιχειρήσεων. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2013.

Παράλληλα, από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων αφού οι αγοραίες τιμές έχουν πέσει σημαντικά.

Για το θέμα της εξίσωσης των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης, ο υφυπουργός εκτίμησε ότι θα υπάρξει μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης. Εκτιμάται, επίσης, ότι η τιμή του πετρελαίου θα πέσει από το 1,50 ευρώ σήμερα, στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.