Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Γεννούν χωρίς μαιευτήρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το Τμήμα φεμινιστικής Πολιτικής του Συνασπισμού, καταγγέλλει ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας οι έγκυες γυναίκες γεννούν χωρίς την παρουσία γυναικολόγου!

Αν τυχόν κάποια γυναίκα έγκυος –τύχει- να γεννήσει μετά το μεσημέρι στη γυναικολογική κλινική δεν πρόκειται να βρεθεί γιατρός-γυναικολόγος, γιατί οι εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις εφημερίες. Έτσι η κλινική από το απόγευμα μέχρι την άλλη ημέρα το πρωί παραμένει χωρίς γιατρούς.

Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του Συνασπισμού αναφέρει ως παράδειγμα το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2012, όταν κατά το απόγευμα έφθασε ετοιμόγεννη γυναίκα και γέννησε με τη βοήθεια μαίας, αφού δεν υπήρχε γιατρός.

"Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να σταματήσει την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων και να στελεχώσει το νοσοκομείο από γιατρούς και ό,τι υλικά χρειάζονται. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούν για να υπηρετήσουν την τρόικα και το Δ.Ν.Τ. κάνουν τους συμπολίτες μας να υποφέρουν, χωρίς να υπολογίζουν τις ανθρώπινες ανάγκες", αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.