Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η αναστολή ισχύει μέχρι τις 25 Ιουνίου.

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί, σύμφωνα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος συστήνει στους φαρμακοποιούς να χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αναστολή των κινητοποιήσεων ισχύει μέχρι την 25 Ιουνίου, ημέρα που λήγει η προθεσμία εξόφλησης των συνταγών Απριλίου, εάν φυσικά μέχρι τότε δεν έχει εξοφληθεί το 100%.

«Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε ενδεχόμενες νομικές περιπλοκές, αποδεικνύουμε ότι κίνητρο μας δεν είναι η επαναστατική γυμναστική αλλά η διεκδίκηση συγκεκριμένων στόχων με συγκεκριμένη τακτική».

Επίσης, στην ανακοίνωση γίνεται ένας σύντομος απολογισμός για όσα επιτεύχθηκαν κατά την περίοδο των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών:

1. Πραγματοποιήθηκε -έστω σταδιακά- η πλήρης εξόφληση των συνταγών Μαρτίου αξίας 273.000.000 ευρώ.
2. Δρομολογήθηκε η εξόφληση των συνταγών Απριλίου. Συγκεκριμένα ήδη έχει πληρωθεί το 50% (122 εκατ. ευρώ).
3. Η εξόφληση των παλαιών οφειλομένων δεν μπορεί να γίνει από την παρούσα Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, διότι συνδέεται με τη δανειακή σύμβαση. Η παροχή δυνατότητας συμψηφισμού με τις υποχρεώσεις μας προς την εφορία απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, δηλ. Βουλή σε λειτουργία.
4. Η ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, που σαφώς είναι θέμα της επόμενης κυβέρνησης, τέθηκε ως πρωταρχικός στόχος όλων των κομμάτων με τον πιο έντονο τρόπο.
5. Οι φαρμακοποιοί απέδειξαν προς όλα τα κόμματα ότι στο μέλλον όταν προειδοποιούν για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων θα πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κυβερνητικό επίπεδο -όποια και να είναι η Κυβέρνηση- διότι δεν είναι καθόλου εύκολο για οποιονδήποτε Υπουργό Υγείας ή Οικονομικών να αντέξει ξανά μια ανάλογη κινητοποίηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.