Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Τάζουν δουλειά σε ανέργους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Την ανάγκη εκατομμυρίων ανέργων που αναζητούν απεγνωσμένα ένα μεροκάματο για να ζήσουν τις οικογένειές τους, εκμεταλλεύονται τους τελευταίους μήνες διάφοροι απατεώνες.

Διάφοροι επιτήδειοι, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, στήνουν παράνομα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας, οι οποίοι υπόσχονται δουλειές στους ανέργους.

Οι απατεώνες παραπλανούν τους ανέργους και τους αποσπούν ποσά ως προκαταβολή, που ξεκινούν από τα 100 ευρώ και ξεπερνούν ακόμη και τα 500 ευρώ για εργασίες που τάχα τους εξασφαλίζουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Μακεδονία'', τα ''γραφεία'' δημοσιεύουν αγγελίες σε γνωστές ιστοσελίδες αγγελίες για εύρεση εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούν την εταιρεία, η οποία με τη σειρά της τους εμφανίζει τις υποτιθέμενες διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Οι υπεύθυνοι των γραφείων ζητούν στοιχεία από τους ανέργους και μία προκαταβολή, ώστε να ετοιμάσουν τα δήθεν απαραίτητα έγγραφα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Οι άνεργοι δίνουν το βιογραφικό τους και την προκαταβολή που τους ζητείται και περιμένουν τηκλεφώνημα από την εταιρεία.

Ωστοσο, οι μέρες περνούν χωρίς κανένα νέο. Όταν μάλιστα τηλεφωνούν στους υπεύθυνους του γραφείου, εκείνοι τους λένε ότι βρίσκονται σε λίστα αναμονής.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.