Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Τους κόβουν το ρεύμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος αντιμετωπίζουν από την προσεχή Κυριακή, 24 Ιουνίου οι πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa που δεν έχουν επιλέξει ακόμα νέο προμηθευτή και συνεχίζουν να προμηθεύονται ενέργεια από τη ΔΕΗ.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας υπενθυμίζει με σημερινή ανακοίνωση σε όσους καταναλωτές δεν έχουν υπογράψει νέο συμβόλαιο με προμηθευτή ρεύματος να το κάνουν αυτήν την εβδομάδα γιατί, όπως αναφέρει, η προθεσμία της 24ης Ιουνίου είναι τελική.

Οι πελάτες των δύο εταιρειών που σταμάτησαν να δραστηριοποιούνται στην αγορά στις 24 Ιανουαρίου μεταφέρθηκαν αυτόματα στη ΔΕΗ η οποία έχει το ρόλο του προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου. Όμως η προμήθεια τελευταίου καταφυγίου ισχύει σύμφωνα με το νόμο για δύο μήνες και τον Απρίλιο παρατάθηκε για άλλους δύο. Η δεύτερη παράταση λήγει την προσεχή Κυριακή.

Η προθεσμία αυτή αφορά οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και τις μικρές επιχειρήσεις με ισχύ παροχής μέχρι και 25 kVA (κιλοβολταμπέρ). Η ΡΑΕ επισημαίνει ότι αν παρέλθει άπρακτη αυτή η προθεσμία, ο Διαχειριστής του Δικτύου είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε διακοπή χωρίς περαιτέρω ενημέρωση.

Για τους καταναλωτές με μεγαλύτερη ισχύ παροχής οι προθεσμίες έχουν ήδη παρέλθει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.