Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ρέθυμνο: Παραιτούνται οι νεφρολόγοι - Στον αέρα οι ασθενείς!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Παραιτούνται από σήμερα οι νεφρολόγοι από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο Οργανισμό λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος -πρόταση του υπουργείου Υγείας- την οποία ο διοικητής Γιώργος Μοσχοβάκης χαρακτηρίζει ως «πρόχειρη» και τον Οργανισμό ως «περιοριστικό» για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Η αναστάτωση στους ασθενείς είναι μεγάλη, η αγωνία για τους νεφροπαθείς έντονη, οι ανάγκες του νοσοκομείου τεράστιες, οι ελλείψεις δραματικές και το μέλλον βιωσιμότητας του νοσοκομείου λόγω της οριακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τμήματά του, αβέβαιο. Την ίδια ώρα η «κραυγή» της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, προβληματίζει τοπικές αρχές, φορείς και κοινωνία:

«Ο νέος οργανισμός εξαφανίζει το Πνευμονολογικό τμήμα, το ΩΡΛ και το Νεφρολογικό, 20 κλίνες, 19 γιατρούς, 19 νοσηλευτές, 90 διοικητικούς και τεχνικούς και κάνει αδύνατη τη λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης και της Μονάδας Περιτοναϊκής Κάθαρσης...

Σήμερα το πρωί στις 13 Ιούνη οι νεφρολόγοι παραιτούνται. Δεν θα διαμαρτυρηθούν που κάνουν 10- 1 εφημερίες, ούτε που είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες, ούτε επειδή ζουν συνεχώς με την αγωνία να μην έχουν υλικά αιμοκάθαρσης, ούτε επειδή δεν χρησιμοποιούν ερυθροποιητίνη στιςε μεταγγίσεις των ασθενών τους, ούτε για τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου πού ακυρώνει την λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης νοσηλευτικά και ιατρικά…

Ενημέρωσαν μόνο, τους αιμοκαθαιρόμενους ότι το πρωί παραιτούνται όλοι. Ενημέρωσαν την αντιπεριφερειάρχη και τον διοικητή του νοσοκομείου και παραδίδουν τους ασθενείς τους στα χέρια της πολιτείας, όπου και ανήκουν, στα χέρια του κράτους όπου είναι φορολογούμενοι πολίτες και στο οποίο ανήκει η ευθύνη για την υγεία τους…» δηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.





Πηγή: http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.