Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

«Ζωντανό» το κίνημα της πατάτας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ομάδα φοιτητών διοργάνωσε διήμερο με φθηνά προϊόντα.

Η ομάδα των μεταπτυχιακών φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, υπό τον ομότιμο καθηγητή κ. Χρ. Καμενίδη, διατηρεί «ζωντανό» το «κίνημα της πατάτας» στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια περίοδο που οι περισσότεροι δήμοι και άλλοι φορείς έχουν εξαντλήσει τις προσπάθειες να παρακάμψουν τους μεσάζοντες για να φτάσουν φθηνά αγροτικά προϊόντα στους καταναλωτές, η ομάδα των φοιτητών διοργάνωσε άλλο ένα διήμερο με φθηνά προϊόντα από παραγωγούς κατευθείαν σε καταναλωτές.

Αυτή τη φορά, όπως δημοσιεύει η «Καθημερινή», διεύρυναν μάλιστα περισσότερο την γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων, με αποτέλεσμα χθες να κατακλυστεί ο χώρος μπροστά από τη Γεωπονική Σχολή επί της Αγίου Δημητρίου από άτομα που είχαν ενημερωθεί για την έλευση νέων προϊόντων, μεταξύ των οποίων και ροδάκινα πρώιμης καλλιέργειας.

Η ποσότητα που διέθεσε παραγωγός από τη Βέροια «εξαφανίστηκε» πολύ γρήγορα. Το ίδιο συνέβη και με 50 πεντάκιλα ελαιολάδου, ομάδας 25 παραγωγών από το Κολυμπάρι Χανίων. Ειδικά για το λάδι, όπως αναφέρθηκε, δεν χρειάστηκαν παρά μόνο 10 λεπτά της ώρας.

Οι παραγωγοί, με τους οποίους είχε προηγηθεί συμφωνία, διέθεσαν επίσης ανθόμελο και πευκόμελο Χαλκιδικής προς 5,5 ευρώ/κιλό, ρύζι καρολίνα προς 1 ευρώ/κιλό, γλασέ 0,90 ευρώ/κιλό και νυχάκι 0,90 ευρώ/κιλό και φυσικά πατάτες από την Ανω Βροντού Σερρών προς 5 ευρώ/20 κιλά.

Αν και δεν είναι συνηθισμένο σε τέτοιες δράσεις, η εθελοντική ομάδα είχε συμφωνήσει με εκπροσώπους του συνεταιρισμού «Βοσκός» στο Λιβάδι Ολύμπου, οι οποίοι διέθεσαν τυροκομικά προϊόντα, κυρίως κασέρι και φέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.