Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η ακράτεια οδηγεί στην απομόνωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία που ξεπερνά το 70%.

Από κάποια μορφή ακράτειας ούρων πάσχουν μία στις τέσσερις Ελληνίδες και ένας στους δώδεκα ενήλικες Έλληνες. Τα προβλήματα της ούρησης τους οδηγούν στην απομόνωση, αφού οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα είναι ένα μεγάλο εμπόδιο, τόσο για τις δραστηριότητες της ημέρας, όσο και κατά διάρκεια της νύκτας.

Δεν μπορούν να κάνουν απλά πράγματα που αγαπούν, να πάρουν αγκαλιά το εγγόνι τους ή να πάνε για καφέ με φίλους επειδή φοβούνται μήπως συμβεί κάποιο «ατύχημα», κάποιο επεισόδιο ακράτειας και «ντροπιαστούν».

Ειδικότερα στους άνδρες, το πρόβλημα της ακράτειας ούρων συνήθως εκδηλώνεται εξαιτίας της υπερτροφίας του προστάτη, μια πάθηση, η οποία, αφορά 4 στους 10 άνδρες στην 5η δεκαετία της ζωής τους, και η συχνότητα αυξάνει συνεχώς με την ηλικία, ανέφερε ο καθηγητής Ουρολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Χατζηχρήστου με αφορμή την ολοκλήρωση του Κλινικού Φροντιστηρίου Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ουρολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αγριά Βόλου.

«Δυστυχώς, ενώ περισσότερες από 7 στις 10 περιπτώσεις ακράτειας μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς, πάνω από τις μισές πάσχουσες δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια, αλλά περιορίζονται σε μη ιατρικές πηγές ενημέρωσης και στη χρήση πάνας ακράτειας» ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Ουρολογίας/Νευροουρολογίας του ΑΠΘ Απόστολος Αποστολίδης.

Όπως δήλωσαν οι εκπαιδευτές του Φροντιστηρίου, το μήνυμα για την ακράτεια είναι ότι πρόκειται για ασθένεια που αφορά πολύ κόσμο αλλά πλέον υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες.

Ειδικότερα, εκτός από τις επεμβατικές μεθόδους που και αυτές έχουν εξελιχθεί πολύ, τα νεότερης γενιάς αντιχολινεργικά φάρμακα, όπως η φεσοτεροδίνη, έχει αποδειχτεί ότι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με επιτυχία που ξεπερνά το 70%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.