Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αυτή είναι η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση προσώπου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σκληρή εικόνα με τον 25χρονο άνδρα που απέκτησε νέα εικόνα ύστερα από σοβαρό έγκαυμα.

Ο πρώτος άνθρωπος που έκανε επιτυχώς τη πρώτη μεταμόσχευση προσώπου, κατάφερε, δέκα μήνες μετά, να ανακτήσει τις ικανότητες έκφρασης.

Η πρόοδος του 25χρονου Ντάλας Βινς μετά τη πρώτη πλήρη μεταμόσχευση προσώπου, προκάλεσε την αισιοδοξία στις τάξεις των πλαστικών χειρούργων για το μέλλον της συγκεκριμένης διαδικασίας και την διαθεσιμότητά της στο ευρύ κοινό.

«Το να γελάς και να δείχνεις τα συναισθήματά σου, ακόμη και αυθόρμητα, είναι η πιο φυσική ικανότητα», δήλωσε ο Βινς στην εφημερίδα Dallas Morning News. «Με άλλαξε δραματικά το γεγονός ότι πλέον έχω πρόσωπο».

Το πρόσωπο του άτυχου άνδρα κάηκε το 2008 όταν ακούμπησε σε ένα υψηλής τάσης ηλεκτροφόρο καλώδιο, ενώ στεκόταν σε έναν υπερυψωμένο γερανό. Επιπλέον, ο Ντάλας Βινς έχασε οριστικά την όρασή του.

Υποβλήθηκε σε περισσότερες από 24 χειρουργικές επεμβάσεις προκαλώντας την πλήρη αποσύνθεση του προσώπου του 25χρονου άνδρα. Η μεταμόσχευση, όμως, το άλλαξε αυτό.

«Πλέον, δεν διαφέρω τόσο από τους υπόλοιπους ανθρώπους», δηλώνει ο Βινς.

Η περίπτωση του Βινς, καθώς και εκείνες δύο άλλων ανθρώπων, αποτέλεσαν το αντικείμενο μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο The New England Journal of Medicine.

Η διαδικασία μπορεί να διορθώσει «σοβαρές παραμορφώσεις σε μια μόνο εγχείρηση», σύμφωνα με τη μελέτη.



Το Υπουργείο Άμυνας χρηματοδότησε τις μεταμοσχεύσεις μέσω επιχορήγησης 3.400.000 δολαρίων, με την ελπίδα να βοηθήσει στο άμεσο μέλλον τραυματισμένους στρατιώτες.

Ο Ντάλας Βινς ήταν ο μόνος ασθενής από τις τρεις πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις που έγιναν στις ΗΠΑ, ο οποίος δεν έπασχε από οξεία απόρριψη του μοσχεύματος εντός των πρώτων έξι μηνών, αν και υπέστη αρκετές μολύνσεις.

Η πρώτη πλήρης μεταμόσχευση προσώπου έγινε στη Γαλλία το 2005. Από τότε, 18 ασθενείς έχουν δείξει «ενθαρρυντικά αποτελέσματα», αναφέρεται στη μελέτη.

Ο 25χρονος άνδρας, μέσω ασκήσεις φυσικοθεραπείας, μπορεί και πάλι να κάνει πράγματα, όπως να κινεί τα χείλη του για να πίνει από ένα ποτήρι. Επιπλέον, ανέκτησε την όσφρησή του.

«Η στιγμή που υποβλήθηκα σε μεταμόσχευση προσώπου και άρχισα να επανακτώ την ομαλότητα μου, μου επιτρέπει να κάνω ό, τι θέλω», είπε. «Είναι ένα ταξίδι που μόλις έχω αρχίσει."





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.